Un profesor universitar din Bălţi vizat în 17 cazuri de corupţie

Foto:Un profesor din Bălți este cercetat pentru corupere pasivă PC: metropotam.ro

Un profesor al Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din mun. Bălţi a fost audiat şi recunoscut în calitate de bănuit în comiterea mai multor episoade de corupere pasivă.

Potrivit serviciul de presă al Procuraturii Generale, pe numele bănuitului a fost declanșate 17 cauze penale care au fost conexate într-o procedură unică. Bărbatul, în vîrstă de 60 de ani, este cercetat în stare de arest la domiciliu.

Procuratura municipiului Bălţi au constatat că pe 11 iunie curent aflîndu-se în biroul de serviciu acesta ar fi estorcat de la o studentă bani în scopul promovării examenului pe care trebuia să-l susţină la disciplina filosofie.

La demersul procurorului, judecătorul de instrucţie a autorizat percheziţia în sala de studii unde profesorul primea examene, fiind ridicate 11 carnete de note ale studenţilor în care se aflau diferite sume de bani, în total 6 773 lei.

De asemenea, procurorii îl mai bănuiesc pe bărbat că prin comportament fizic şi verbal a încercat să constrîngă o studentă să intre cu el în contact sexual în caz contrar nu va trece examenul.

La momentul comiterii infracţiunilor bănuitul deţinea şi funcţia de decan al facultăţii la care preda, însă imediat după pornirea procesului penal acesta a fost concediat.

Taguri: #balti
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *