(foto) Cele mai originale acțiuni de Ziua mondială de combatere a SIDA

The famous Belgian statue Manneken Pis is dressed as a condom during an event marking World AIDS Day in central Brussels
Foto:PC: REUTERS/Francois Lenoir

Astăzi pe rețelele de socializare au fost prezente trei valuri mari de fotografii și mesaje: Ziua Națională a României, #euromaidanul și bradul din Chișinău. În jurul lumii ziua de 1 decembrie marchează Ziua mondială de combatere a SIDA.

#1 Bruxelles, Belgia

Celebra statuie belgiană Manneken Pis a fost îmbrăcat ca un prezervativ în timpul unui eveniment care marchează Ziua Mondială a Combaterii SIDA, din centrul orașului Bruxelles.

Combo picture shows the famous Belgian statue Manneken Pis before and after being dressed as a condom during an event marking World AIDS Day in central Brussels
PC: Francois Lenoir/Reuters

#2 Manila, insulele Filipine

În imagine puteți vedeea cum una din activistele prezente la eveniment, aprinde mai multe lumânări amplasate în formă de panglica roșie – simbolul de sensibilizare. Acțiunea are loc în Manila, capitala insulelor Filipine.

PC: Ted Aljibe / AFP / Getty Images
PC: Ted Aljibe / AFP / Getty Images

#3 Kuala Lumpur, Malaezia

Vizitatorii atașează cărți poștale cu un mesaj de suport pentru persoanele HIV pozitive, în timpul unei campanii de Ziua Mondială a Combaterii SIDA în Kuala Lumpur, capitala Malaeziei.

PC: AFP PHOTO / MOHD RASFANMOHD RASFAN / AFP / Getty Images ORG XMITAFP PHOTO / MOHD RASFANMOHD RASFAN / AFP / Getty Images ORG XMIT
PC: AFP PHOTO / MOHD RASFANMOHD RASFAN / AFP / Getty Images ORG XMITAFP PHOTO / MOHD RASFANMOHD RASFAN / AFP / Getty Images ORG XMIT

#4 Konark, India

Mai jos puteți vedea cum femeile indiene merg pe jos pe lângă o sculptură de aproximativ 30 de metri, care reprezintă o panglică roșie. Creația face parte din campania organizată cu ocazia Zilei Mondială a Combaterii, pe plaja din orașul Konark. Agenția de UNAIDS a raportat că aproximativ 2,5 milioane de indieni trăiesc cu HIV, mulți dintre ei sunt expulzați din comunitățile lor.

PC:  AFP PHOTO / STRASIT Kumar / AFP / Getty Images
PC: AFP PHOTO / STRASIT Kumar / AFP / Getty Images

#5 Bruxelles, Belgia

Și iarăși ne întoarcem în Belgia. Un prezervativ uriaș a fost instalat în timpul unui eveniment care marca Ziua Mondială a Combaterii SIDA, în centrul orașului Bruxelles.

PC: REUTERS / Francois Lenoir
PC: REUTERS / Francois Lenoir

În Moldova la 1 octombrie curent, erau înregistrate 518 cazuri noi de infectare cu HIV, dintre care 181 în regiunea transnistreană. Cumulativ, în Moldova  au fost înregistrate 8.299 persoane infectate cu HIV ( 1octombrie 2013). Ponderea femeilor implicate în procesul epidemic a scăzut nesemnificativ de la 52,29% în 2011 până la 50,72 în 2012.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *