Băuturi fierbinți pentru iarna rece: Cocktail cu vin rose

sangri10
Foto:Cocktail fierbinte cu vin rose PC: ilcomplottoforum.com

Iarna se apropie, iar băuturile gustoase pot fi fierbinți și în adevăratul sens al cuvântului. O rețetă din ele o aflați în continuare.

Pentru zilele reci și pentru serile cu temperaturi cu minus acest cocktail fierbinte cu vin rose este vestea bună pe care o poți da tuturor. Este o băutură dulce, cu aromă de fructe și condimente speciale.

Ingrediente:
#1. 500 ml vin rose
#2. 300 ml suc merișoare
#3. 100 ml suc de mere
#4. 50 ml suc portocale proaspăt
#5. 3 batoane scorțișoară
#6. 1 anason stelat
#7. 3 linguri zeamă de lămâie
#8. 1 măr

Stoarceți sucul de portocale direct din fructe proaspete. Extrageți și zeama de lămâie. Puneți un vas pe foc și adăugați vinul. Când se încălzește ușor turnați și restul sucurilor de fructe. Amestecați și puneți în licoarea frumos colorată bețișoarele de scorțișoara și anasonul. Decojiți mărul și tăiați-l cubulețe. Când începe să fiarbă le adăugați în vas. Mai țineți cocktailul încă 5 minute dar la foc mic. Scorțișoara și anasonul își vor răspândi aromele, iar cubulețele de mere vor deveni moi. Serviți imediat ce opriți focul, îndepărtați batoanele de scorțișoară și anasonul și savurați cocktailul încet. Chiar dacă este dulce asta nu înseamnă că alcoolul nu își va face efectul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *