(video) Gala Studenților originari din Moldova susținută de mai multe personalități

collage
Foto:Participă la Gala Studenților Originari Din Republica Moldova

Mai sunt două zile în care studenții și absolvenții originari din Republica Moldova care au atins rezultate remarcabile în plan academic și extra-curricular la nivel internațional, pot aplica la proiectul Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova”.

Mai multe personalități susțin Gala Studenților originari din Republica Moldova și îndeamnă studenții ce își fac studiile (la ciclurile universitare Licență, Masterat, Doctorat), în anul 2013/2014 la universități din străinătate, inclusiv studenții care au absolvit o astfel de instituție în anul 2013 să fie pro-activi. Aceștia au ținut să le transmită și un mesaj de încurajare potențialilor candidați care pot participa în concurs. Vedeți mai jos care sunt mesajele și încurajările lor:

Dumitru Ciorici – co-fondatorul portalului de știri UNIMEDIA

Competiția stimulează, aduce progres și, în unele cazuri – surprize plăcute. Încearcă. Nu te costă nimic. Așa cum spune o veche cugetare, pluteşte drept înainte, şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigur că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru a-ţi răsplăti îndrăzneala!

PC: Facebook/Dumitru Ciorici

Dumitru Slonovschi – Directorul General Magenta Consulting

„Experiența internațională este una foarte valoroasă, atât profesional cât și la nivel personal. Dar cunoștințele căpătate devin și mai valoroase atunci când ele sunt investite acolo unde este nevoie. În Moldova. Acesta este un aport enorm pe care fiecare din voi îl poate aduce. Iar aplicând la Gala Studenților, faceți acest aport cunoscut tuturor.”

152_14372025133_9386_n

Natalia Barbu – intrepretă

Valorile și talentele sunt de neprețuit!!! Tuturor studenților din Moldova le urez să își transforme visele în realitate cu ajutorul învățăturii și educației! Și cum spunea Da Vinci: “Dacă ceva poate fi imaginat, atunci poate fi și realizat.

image001

Maia Sandu – Ministrul Educaţiei

Dragi studenți, Cu ocazia lansării concursului ”Excelență Academică pentru Moldova”, doresc să vă invit să oferiți un prilej țării să vă cunoască pentru efortul considerabil depus. Ați arătat ce puteți, ați demonstrat capacitățile voastre, și acum este rîndul nostru să vă apreciem Este remarcabil faptul că ați ales să puneți accent pe educație și pe dezvoltarea capacităților, să ieșiți din starea de comfort și să încercați un alt sistem, un alt mod de evaluare și alte standarde. Noi putem învăța din experiența voastră, iar voi, la rîndul vostru, puteți contribui la creșterea calității în învățămînt, puteți contribui la dezvoltarea socio-economică a țării, și cel mai important la crearea de valori și modele pentru toată societatea Vă doresc mult succes și spor în atingerea obiectivelor pe care vi le propuneți!

Maia-Sandu

Iurie Leancă – Premierul Republicii Moldova

Nata Albot – Jurnalistă, producătoare și prezentatoare TV

Vasile Botnaru – Directorul biroului Chișinău al postului de radio Radio Europa Liberă

Eugen Luchianiuc – Jurnalist, blogger

Octavian Țicu – Campion la box, doctor în istorie, fostul ministeru al Tineretului și Sportului

Reamintim că Gala Studenților Originari din Republica Moldova va avea loc pe data de 4 ianuarie 2014 la Chișinău. Câștigătorii premiilor vor fi desemnați în urmă unui concurs de dosare. La concurs sunt invitați să participe studenții originari din Moldova (la ciclurile universitare Licență, Masterat, Doctorat), care își fac studiile în anul 2013/2014 la universități din străinătate, inclusiv studenții care au absolvit o astfel de instituție în anul 2013. Categoriile pentru care se vor acorda premii sunt: Studentul Anului din SUA și Canada, Studentul Anului din Europa de Vest, Studentul Anului din Europa Centrală și de Est, Studentul Anului din Restul lumii, Studentul Anului din Străinătate. Termenul limită de aplicare la concurs este 1 decembrie 2013.

Totodată, aplicațiile, modalitățile exacte privind depunerea dosarului de candidatură și datele de contact ale organizatorilor proiectului sunt accesibile online, la adresa: galastudentilor.md.

Concursul este realizat de Asociața Studenților Moldoveni din Franța ”Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Biroul Relații Interetnice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *