(video) Trăian Băsescu declară “Următorul proiect pentru România este întregirea țării”

5409787-Mediafax_Foto-Octav_Ganea
Foto:PC:Octavian Ganea

Unirea cu Republica Moldova ar trebui să fie al treilea proiect fundamental al României, după intrarea în NATO și aderarea la Uniunea Europeană, a declarat Traian Băsescu.

„România a avut un proiect fundamental de țară: intrarea în NATO. A avut un al doilea proiect, intrarea în UE. Cred că al treilea proiect fundamental trebuie să fie unirea cu Moldova. Indiscutabil”, a spus Trăian Băsescu.

„Nimeni nu spune să se facă brutal. Nimic nu se poate face împotriva voinței românilor din stânga și dreapta Nistrului. Ai fi caraghios să iei un parlament unde ai majoritatea și să spui: hai să dăm un vot. Nu se întâmplă nimic dacă românii de pe cele două maluri nu vor”, a adăugat Traian Băsescu.

„Sunt convins că, dacă în Moldova, va exista un curent unionist, România va spune DA fără să ezite”, a apreciat președintele român.

Traian Băsescu afirma, în august, la Izvoru Mureşului (Harghita), că marea majoritate a populației Republicii Moldova nu vrea unirea cu România, dar adăuga că moldovenii pot cere unirea şi o vor avea.

Președintele român s-a expus în cadrul unei emisiuni televizate miercuri seara la TVR1.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *