Poetul Dumitru Matcovschi se află în stare gravă la spital

Foto:Dumitru Matcovschi PC: Timpul.md

Poetul și academicianul se află în stare gravă după ce suportat o intervenţie chirurgicală pe 14 iunie.

Dumitru Matcovschi se află în momentul de față sub  stricta supravegherea a unei echipe de medici reanimatologi şi neurochirugi în frunte cu academicianul Stanislav Gropa, transmite postul public de televiziune TRM.

Dumitru Matcovschi se află în sala de reanimare la un spital privat și este conectat la aparatele de monitorizare vitală.

“Poetul a suferit o traumă circa 20 de ani în urma și exact în acelaș loc a apărut un proces tumoral și a fost nevoit să intervenim pe creier, ulterior a doua operație s-a făcut din cauza acumulării unei cantități nu mare de sânge. El se găsește în stare gravă” a declarat neurochirurgul Iulian Glavan.

Medicii depun toate eforturile pentru a ameliora starea. “Este greu de spus la ora actuală care sunt pronosticurile fiindcă noi suntem fericiți că atâțea ani după traumatismul care l-a suportat poetul extrem de grav atunci, dara cum suntem rezervați în pronosticuri” a mai adăugat neurochirurgul. Iulian Glavan este cel care a efectuat ultimele două operaţii şi numeroasele intervenţii din 1989. El spune că atunci supravieţuirea poetului academician a fost o minune.

În momentul de față, medicii fac tot posibilul să-l readucă la viaţă pe poet.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *