S-a lansat platzforma pentru gândire critică în Republica Moldova

orasul1
Foto:Poză simbol de pe PZF la un articol despre revendicarea spaţiului public în Chișinău PC: PZF

Platzforma.md (PZF) îşi propune să devină un spaţiu virtual (deşi nu mai puţin real) de reflecţie şi atitudine critică. Prin publicarea unor discuţii şi analize calificate ale anumitor fenomene şi problematici sociale neglijate sau manipulate în spaţiul public (inegalităţi, vulnerabilitate, opresiune, identităţi, culturi, ideologii etc.

Fondatorii portalului sunt Vitalie Sprînceană și Petru Negură.

Fondatorii PZF: Vitalie Sprînceană (în stânga) și Petru Negură (în dreapta)
Fondatorii PZF: Vitalie Sprînceană (în stânga) și Petru Negură (în dreapta)

Conform manifestului publicat la lansare – Platzforma (PZF) – aduce în prim plan interpretări necesare pentru deconstruirea înţelegerilor dominante ale acestor fenomene în societatea noastră. Totodată, PZF doreşte să contribuie la lărgirea discursului public în Moldova prin includerea unor puncte de vedere marginalizate sau ignorate, precum și prin găzduirea unor întâlniri între viziuni diferite sau opuse.

La moment pe plazformă sunt 6 autori: Vitalie Sprînceană, Petru Negură, Lilian Negură, Vasile Ernu, Gabriel Marin și Vitalie Vovc.

Contactați de echipa #diez, și întrebați de ce în echipa de autori nu există nicio femeie, Vitalie ne-a răspuns că au fost contactate câteva dar care la moment au refuzat să scrie ceva, dar că vor urmări evoluția și vor decide dacă vor scrie sau nu.

De asemenea Vitalie ne-a spus că PZF vine ca un spațiu de discuție despre subiecte care media mainstream nu scrie. Pe lângă alte portaluri care s-au propus lucruri asemănătoare (Ospoon, ava.md sau Bloguvern), PZF va încerca să ofere șansa ca o părere marginală să fie auzită, și de asemenea unde se va face și critică socială cât și ideologică.

PZF o puteți urmări pe platzforma.md sau pe Pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *