(livetext) Astăzi se propun ideile la Startup Weekend Moldova

alexei123
Foto:Alexei Ciobanu adresându-se cu sfaturi în cadrul pre-eventului de la Startup Weekend Moldova PC: SWM

Startup Weekend Moldova a ajuns la a cea de a 5-a ediție. Zeci de tineri vor propune azi idei de business online. Câștigătorul acestui eveniment va participa la Global Startup Battle.

21:30: Echipele și-au găsit persoanele de care au nevoie, pot sta până la 23:00, când se va închide Ginta latină, și lucrul oficial începe mâine la 09.00, însă deobicei echipele lucrează mult în prima noapte. De asemenea acum echipele se pot înscrie la consultațiile la mentori.

21:16: Cele 14 echipe sunt: IPvote.com, SocialMediaKingdom, Geofriends, Proofy, HR Platform, Childfinder, Simobil, Shopogram, Carsharing, De la țară, Vintage Art Rent, Nevermissathing, Best Choice, Think 3D, OwnApp.

21:15: S-au ales 14 echipe, cu 7 și mai multe voturi.

21:00: Se votează ideile.

20:43: Nicolae de la Rapidboard, câștigătorul de anul trecut caută oameni pentru echipa sa.

20:40: Iurie, Caninetul com, o aplicație unde tinerii și investitorii să se găsească mai ușor.

20:40: Mihail, o aplicație care să identifice ce fel de persoană este o persoană din activitatea sa de pe rețelele de socializare. Best Choice.

20:38: George, Un fel de carpooling cu bani, persoanele se duc prin țară, și cineva poate merge cu dânșii.

20:37: Dima, o aplicație care să-ți arate cât de aproape sunt persoanele pe care le placi.

20:36: Alex, o aplicație unde să ai toate cardurile de reducerile cu tine, sau biletele pe care le cumperi.

20:35: Cornel, o aplicație unde să găsești medicamentele de care ai nevoie în raza ta de locuință.

20:34: Daniel, Childfinder, o aplicație prin care părinții își pot găsi copii, să vadă în timp real unde se află copilul său.

20:33: Alex, o platformă unde poți pune orice produci, iar oamenii să intre și să vadă ce poți cumpăra azi.

20:31: Alexandr, o platformă cloud unde poți cumpăra unelte simple de a le folosi în micul business.

20:31: Dragoș, o platformă unde poți vota prin IP, ceva de genul la originalul digg

20:29: Denis și Alexei, o platformă unde poți crea aplicații chiar dacă nu știi nimic în programare

20:28: Marina, De la țară, o plaformă unde utilizatorii pot da comandă de alimente naturale de la țară.

20:27: Vadim, un portal online pentru a da comandă de ștampile, intrați și vă alegeți modelul, mai apoi ștampila se transmite acasă.

20:26: Dan, Never Miss a Thing, un site unde să vezi toate feed-urile de la un anumit tag.

20:24: Simon, o aplicație unde persoanele să poate cumpăra kilometrii, iar persoanele care au mașină, pot folosi acești kilomentri pentru ai schimba pe benzină.

20:22: Traian, o platformă unde artiștii pot să-ți pună operele de artă, iar persoanele ar putea închiria aceste opere de artă pentru o lună, un an sau chiar să le cumpere până la urmă (de ex hotele, restaurante).

20:21: Vasile, Sociomd, o platformă care să conecteze toate conturile de rețele de socializare pe care aveți cont, și un update să se ducă pe toate aceste platforme.

20:20: Dumitru, Easystartup, o platformă care să te ajuți să-ți faci estimările de buget, și să-ți planifici un startup de succes.

20:19: Mihaela Roșcov, o platformă unde să conecteze angajații cu angajatorii. Angajatorii vor putea urmări angajații de care au nevoie în timp real.

20:18: Vlad, Shopogram, un site care să-ți arate toate hainele de care ai nevoie, din tot Chișinăul. Un agregator de poze cu haine din magazine și chiar și din Piața Centrală.

20:16: Victor, Proofy, un joc social de tip challenge, unde premiile care vor fi reale, un fel de jocuri cu provocări, îți lansez o provocare, dacă o faci, primești un premiu

20:15: Antonio, o aplicație care ar căuta prin farmacii și îți va arăta cele mai bune oferte pentru medicamentele care le cauți.

20:15: Petru, o aplicație care să-ți arate în timp real cât trebuie să plătești în timp real cât ești pe roaming

20:13: Ion, o aplicație mobilă care le-ar permite părinților să citească povești copiilor de la distanță

20:11: Nicolae, o aplicație care să-ți arate cele mai bune oferte de lângă locurile unde treci prin oraș

20:08: Daniela Roșca, Socila Media Kingdom: Ideea vrea să rezolve problema de resurse vizuale a brand-urilor pe rețele de socializare, brandurile scriu ce au nevoie, designerii iau task-urile și le fac.

20:05: Prima idee de la Philip: Appartment Connect, un site-ul care vor conecta moldovenii de peste hotare cu moldovenii de aici. Moldovenii care-s peste hotare au apartament care nu sunt folosite, iar moldovenii din Moldova caută locuri unde să locuiască, astfel acest site ar conecta aceste persoane. Un fel de airbnb pentru Moldova

20:04: Încep pitch-urile.

20:00: Se explică regulile de pitch-uri. Fiecare persoană va avea 60 secunde să-și expună ideea, și cineva să le noteze punctele principale pe foaie.

După ce fiecare persoană prezintă, fiecare persoană din sală vor avea câte trei voturi pe care le vor da ideilor prezentate.

Dacă nimeni nu votează pentru ideea cuiva, persoana dată poate trece într-o echipă a cărei idee a fost votată.

19:58: Daniel Ray: Nu vă fie teamă să greșiți, chiar sper ca toți din voi să eșueze, deoarece eșecul e cea mai ieftină școală de a învăța. Eșecul e doar o fază, nu e un punct de final.

Dacă ca antreprenor ai o idee, ai 10, nu vă fie teamă să le implementați.

Daniel Ray dă sfaturi tinerilor participanți. PC: SWM
Daniel Ray dă sfaturi tinerilor participanți. PC: SWM

19:45: Daniel Ray întreabă cine în sală a pornit o companie, și cine a eșuat în crearea unei companii. Daniel a spus că antreprenoriat în principiu nu faci ca să fii bogat, dacă vrei să fii bogat du-te și lucrează pe Wall Street.

Daniel a devenit antreprenor întâmplător.

Daniel cândva nu știa că atunci când vezi o idee și nu poți pur și simplu s-o iei, și să o faci. Apoi a dat față în față cu copyrights și drepturi de proprietate. O amendă atât de mare încât chiar dacă ar fi lucrat toată viața nu ar fi putut plăti.

Trecând peste asta, a încercat mai multe afaceri. Ce a înțeles el că nu este necesar un anumit background pentru a face afaceri, trebuie doar să cauți și să înveți. Îți poți găsi un mentor și să înveți tot ce știe ele. Sau poți găsi oameni mai deștepți ca tine și să lucrezi cu ei, așa arăți mai bine, dar și înveți mai multe de la ei.

19:30: Evenimentul a început cu discursul Ionelei Titirez care a mulțumit tuturor pentru prezență.

Câștigătorii la Global Startup Battle, la care pot ajunge câștigătorii de la Startup Weekend Moldova, vor primi 20 mii dolari gheață și o excursie la sediul Google în California.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *