“Brad Pitt de România” va arbitra amicalul Moldovei cu Lituania

tudor2_77993900
Foto:Alexandru Dan Tudor (42 ani, n. București, România). PC: realitatea.net

Alexandru Tudor, supranumit de către lumea fotbalistică din țara vecină “Brad Pitt de România”, va fi arbitrul central al meciului amical Moldova – Lituania, ce se va disputa la 18 noiembrie 2013.

Meciul amical Moldova – Lituania va fi deservit de o brigadă de arbitri din România în următoarea componenţă: Alexandru TUDOR – arbitru la centru; ajutat de asistenții Vasile MARINESCU și Mircea ORBULEȚ. Al 4-lea oficial va fi Alexandru TEAN din Moldova.

Observator de arbitri a fost desemnat Vladimir ANTONOV, iar Delegat – Alexandru BURLAC, ambii sunt din Moldova.

Cât despre Alexandru Tudor, acesta arbitrează deseori în străinătate. E considerat cel mai bun arbitru român, fiind selectat ca central în mai multe derby-uri de foc din România. A arbitrat patru derby-uri Steaua – Dinamo, de cinci ori disputa dintre Rapid și Dinamo, și de alte trei ori duelul Steaua – Rapid. Din data de 1 aprilie 2013 este arbitrul cu cele mai multe meciuri arbitrate în Liga I.

A debutat pe plan internațional la 23 martie 2001, când a condus un meci al echipelor de tineret dintre Cipru și Irlanda. Este cunoscut în România pentru ușurința cu care acordă cartonașe, deși în competițiile internaționale este invers. La data de 4 noiembrie 2008 a debutat în Liga Campionilor, oficiind la meciul dintre FC Barcelona și FC Basel. Alexandru Tudor de profesie avocat.

Taguri: #FMF#fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *