Burse la Institutul pentru Afaceri Internaționale din Suedia pentru studenții absolvenți

title_jyRqJXW1NE-n0LDQpAs-Vg
Foto:Institutul de Afaceri Internaționale sărbătorește 75 ani de la fondare. PC: ui.se

Institutul pentru Afaceri Internaționale din Suedia (UI), oferă patru burse de studiu în patru domenii diferite pentru termenul de primăvară 2014.

Programul de burse își propune să permită politici tinerilor străini interesați să finalizeze studiile universitare cu activitate practică. Beneficiarii de granturi vor avea o ocazie unică de a experimenta în lucrul cu probleme internaționale prin participarea la cercetări, studii, investigații, dar și în politica de lucru și organizarea de seminarii, cursuri și conferințe.

UI anunță patru burse pe semestru la 16.250 SEK (aproximativ 1822 Euro) pe lună, pe parcursul a patru luni. Bursierii vor obține un loc în oficiul UI, unde are loc munca de zi cu zi. Vei participa, sub supravegherea unui coleg cercetător principal, la activitatea Departamentului de Cercetare.

Beneficiarii pot fi în măsură să, de exemplu, împreună cu supraveghetorul să revizuiască teza de master pentru a o combina într-un articol comun pentru publicare. Între timp, UI va organiza vizite ale partenerilor relevanți. Bursierii de asemenea vor participa la seminarii științifice sau de afaceri și pot avea posibilitatea de a publica conținut pe blog-ul UI .

Programul este destinat celor care au finalizat recent licența sau master-ul. Se acordă prioritate solicitantul ce deține o diplomă de master. În scopul de a asimila cunoștințele acumulate în vizite, întâlniri și sesiuni de formare, ca parte a programului sunt necesare cunoștințe de bază a limbii suedeze. Mai jos sunt informații cu privire la cele patru domenii diferite de cercetare care sunt relevante pentru programul de burse în primăvara anului 2014.

Gen și post-conflict
Solicitantul trebuie să aibă experiență și interes în problemele legate de aspectele de gen ale proceselor post-conflictuale, inclusiv așa-numita justiție de tranziție. Experiența de lucru în rezoluția 1325 este extrem de importantă, astfel precum aceasta va forma baza cercetărilor ce se vor desfășura.

Politica japoneză de Externe
Solicitantul trebuie să aibă experiență în analiza politica de securitate și / sau a politicii internaționale externe în Asia de Est și Japonia. Abilitatea de a citi și înțelege textul politic în japoneză este un avantaj.

Politica rusă
Solicitantul trebuie să fi obținut o diplomă de master în științe sociale sau în subiecte umaniste, dar și concentrarea anterioră asupra politicii rusești. Admiterea necesită abilitatea de a citi și înțelege textul politic în limba rusă.

Integrare Europeană
Solicitantul trebuie să aibă un interes și cunoaștere documentală a problemelor legate de integrarea europeană. Aceasta include aspecte problematice în politică și instituționalizare cum ar fi reformele organizatorice și Tratatul de la Lisabona. E necesar ca solicitantul anterior să-și fi exprimat interesul față de instituțiile UE, în special Comisia Europeană.

Vă rugăm să trimiteți CV-ul și scrisoarea de intenție într-un singur fișier PDF până la 13 noiembrie 2013 la adresa de e-mail ansokan@ui.se. Redenumiți documentul astfel: namn_efternamn_ansökan (nume_prenume_cerere) și  în linia de subiect introduceți doar domeniul pentru care aplicați.

Pentru mai multe întrebări despre programul de burse, contactați coordonatorul bursei Lisen Bergquist pe e-mail ansokan@ui.se sau telefon 08-511768 42.

Sursa: ui.se

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *