Situația din regiunea transnistreană discutată la Viena

Foto:Iuri Leancă a participat la Summit-ului PPE. PC :gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat la lucrările Summitului Partidului Popular European, care a avut loc la Viena, agenda evenimentului a inclus subiecete cu privire la prioritățile Guvernului, dar și problema transnistriană.

În cadrul Summitului premierul a făcut schimb de opinii cu Cancelarul Federal al Germaniei, Angela Merkel, Preşedintele României, Traian Băsescu și alți oficiali europeni.

Printre subiectele abordate au fost prioritățile noului Guvern de la Chișinău, dar și situația din partea stângă a Nistrului.

Prim-ministrul s-a referit și la obiectivele majore trasate de actuala guvernare, în special, parafarea şi semnarea Acordului de Asociere, inclusiv, a Acordului privind crearea Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător şi liberalizarea regimului de vize, oficialii europeni reiterând suportul în acest sens.

Totdată, șeful Executivului a reiterat importanța sprijinului ţărilor europene în promovarea reformelor şi asigurarea ireversibilităţii cursului european al Republicii Moldova.

Sursa:gov.md

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *