Igor Boțan îndeamnă guvernarea să manifeste un comportament european

456E3BE5-132B-4F55-BB74-E3409878F6AD_mw1024_n_s
Foto:Igor Boțan PC: Europa Liberă

Comportamentul indulgent față de opoziție ar da dovadă de un comportament european, a spus Igor Boțan.

Pe de altă parte, Igor Corman spune că regulile sunt la fel pentru toate partidele politice. Comuniştii vin de mult timp cu evenimente de amploare, spune şeful legislativului. „Credeam că această fază s-a încheiat, dacă ei consideră că trebuie să facă astfel de acţiuni este dreptul lor atât timp сât ele au loc în cadrul legal. Personal nu cred că le creşte ratingul, ar fi mai benefică seriozitatea şi constructivismul din partea lor”, a spus președintele Parlamentului.

De asemenea, el a remarcat că ar fi foarte bine dacă acei colegi din opoziţie ar accepta ideea că este nevoie de o lege cu privire la opoziţie. „Dacă ar exista o asemenea lege, am avea reguli mai clare. De exemplu, în Lituania Legea privind opoziţia prevede că aceasta are o zi pe lună când îşi propune toate proiectele .Până la urmă sunt multe solicitări populiste, şi noi ne dorim majorarea pensiilor şi salariilor, dar trebuie să acţionăm în funcţie de realitate. Ei vin cu aceleaşi propuneri, eu le cunosc deja toate replicile”, a încheiat Igor Corman.

Pe de altă parte, analistul politic, Igor Boţan, susţine că institutul opoziţiei este foarte important. „Cei care au puterea trebuie să manifeste un comportament mai indulgent faţă de cei care nu o deţin. Ar fi o lecţie pentru societate şi pentru politicieni, chiar dacă opoziţia se comportă aşa cum se comportă. Aceasta ar demonstra că guvernarea este una europeană, că a învăţat din unele greşeli, ar fi un pas spre progresul ţării”, a concluzionat Igor Boţan în cadrul emisiunii „Politica”.

Joi, 7 noiembrie, comuniştii au declarat un ultimatum guvernării şi au cerut ca executivul să fie demis şi să fie anunţat referendum republican privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, în caz contrar, pe 21 noiembrie, vor ieşi în stradă cu toţi susţinătorii lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *