Focuri de armă și țigări de contrabandă la hotarul moldo-român

Foto:Țigări pe malul Prutului PC: border.gov.md

Trei tineri intenționau să transporte peste râul Prut 3000 pachete de țigări. Pentru reținerea lor, Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare.

Potrivit serviciului de presă al Poliției de Frontieră, astăzi, în jurul orei 1.30, inspectorii de frontieră în timpul executării misiunii de serviciu au observat pe malul râului trei persoane, având asupra lor doua colete voluminoase și o barcă gonflabilă. S-a acționat pentru reținerea acestora, însa bărbații au ignorat somațiile verbale, fapt pentru care polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical, în condițiile legii.

Doar o singură persoană a fost reținută și condusă la sediul Sectorului pentru cercetări, altele două – au reușit să dispară în fâșia forestieră din proximitate. Totodată, în colete a fost depistată cantitatea de 3000 pachete de țigări ”Ritm”.

Colete cu țigări depistate PC: border.gov.md
Colete cu țigări depistate PC: border.gov.md

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul reținut este locuitor al satului Drepcăuți, raionul Briceni, în vârstă de 25 ani.

Actualmente cazul se investighează de organul de urmărire penală al Poliției de Frontieră în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor activității infracționale și identificării persoanelor implicate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *