Carpov: vom utiliza doar metode pașnice pentru a soluționa conflictului transnistrian

Foto:Eugen Carpov susține că nu vor apela la forțele armate pentru rezolvarea conflictului. PC: jurnaltv.

,,Vom utiliza în exclusivitate doar metode și soluții pașnice, dialogul direct Chișinău-Tiraspol, platformele de negocieri în formatul 5+2, pentru a nu ne lasă influențați de forțele care și-ar dori o tensionare a situației” a declarat Eugen Carpov, vice-premierul pentru reintegrare în cadrul unei emisiuni de la JurnalTv.

Ieri, 20 iunie a avut loc ședința Parlamentului cu caracter închis, unde au fost prezentate rapoartele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării și Serviciului de Informații și Securitate. În acest context vice-premierul a declarat că ,,prin rapoartele efectuate ne-am referit la ultimile evoluții din teritoriul zonei de securitate, am încercat să venim cu o situație reală, am vrut să vedem care sunt forțele care au interese în zona respectivă, care sunt pericolele. Înainte de adoptarea agendei au fost discuții vizavi de declarația ministrului Apărării, dar acesta este probabil interesul unor partide de a pune subiectul într-o lumină militarizată.”

Acesta a ținut să menționeze că în zona de securitate și în orașul Bender există mecaniste de apărare: trupele de pacificare, comandmentul militar unit, iar acordurile vizavi de acestea au fost semnate de Moldova și Rusia în 1992. Linia administrativă pe malul Nistrului este creată temporar, ca urmare a conflictului.
Potrivit lui Eugen Carpov  prin acțiunile unilaterale întreprinse de Tiraspol situația se poate agrava, iar consecințele pot fi grave.

Reamintim că liderul de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk a promulgat o lege privind stailirea așa numitei ,,frontieri de stat”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *