Euronest Scola – o școală a democrației pentru tineri

start-euronestscola-o-scoala-a-democratiei-pentru-tineri
Foto:Afișul școlii Euronest PC: infoeuropa.md

În perioada 17-18 noiembrie, 160 de elevi, din statele membre ale UE și din cele 6 țări ale Parteneriatului Estic al UE, vor participa la o ședință specială a “Euronest Scola” având drept scop de a experimenta activitatea Adunării Euronest al Parlamentului European.

În perioada  17-18 noiembrie, 160 de elevi, (16-18 de ani) atât din statele membre ale UE, cât și din cele 6 țări ale Parteneriatului Estic al UE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina), vor participa la o ședință specială a “Euronest Scola” având drept scop de a experimenta activitatea Adunării Euronest al Parlamentului European, compusă din Membrii Parlamentului European și parlamentele naționale. Împreună, ei vor dezbate, discuta și adopta rezoluții privind chestiuni de interes comun în cadrul Parteneriatului Estic.

Astfel, pe parcursul a două zile, elevii vor avea ocazia sa discute și în cele din urmă sa voteze rezoluții cu diverse subiecte direct din fotoliile membrilor Adunării Parlamentare Euronest va fi în locul și să stea în scaunele din membrilor Adunării Parlamentare Euronest. În același timp, vor fi aleși reprezentanți în Comitetele specializate:

#Comitetul pentru Afaceri Sociale: rețele Sociale și Dialogul Inter-cultural;
#Comitetului pentru afaceri Politice: participarea tinerilor la viața democratică (inclusiv, în contextul Anului european al cetățenilor 2013);
#Comitetul pentru afaceri economice: cooperarea în domeniul eficienței energetice și surselor regenerabile de energie în cadrul Parteneriatului Estic și UE.

Elevii vor prezenta apoi rezultatele dezbaterilor colegilor lor, la ședința plenară, își vor motiva  propunerile, urmând să prezinte și să voteze rapoarte.

Dezbaterile în plen vor fi transmise în direct și pot fi urmărite aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *