Participă la Data Journalism Bootcamp 2013

Open Data Journalism Bootcamp
Foto:Open Data Journalism Bootcamp 14-15 mai 2012 PC: E-Government Center Moldova

Data Journalism Bootcamp 2013 se va desfășura între 22 și 23 noiembrie 2013 la Chișinău. Participanții la traning vor afla cum se pot extrage, analiza și vizualiza datele publice pentru a oferi istoriilor un impact mai mare.

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Centrul de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Consiliul Național al Tinerilor din Moldova, MediaPoint, Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova și Centrul pentru Jurnalism Independent, organizează un seminar pentru 30 de jurnaliști tineri, developatori și activiști în domeniul Jurnalismului Datelor.

Pe parcursul a două zile, participanții vor afla despre ”data scraping and cleaning tools”, instrumente de analiză și vizualizare, care pot contribui la extragerea și prezentarea istoriilor din date, precum și vor participa la o expediție a datelor.

Ajută la reducerea riscurilor de corupție și crearea unui guvern mai transparent și responsabil, învățând cum să interacționezi cu date deschise. Pentru aceasta aplică aici până în data de 4 noiembrie 2013.

Data Journalism Bootcamp este un proiect mondial, care se desfășoară în mai multe țări ale lumii ca: SUA (Boston – MIT), Marea Britanie (Londra), Africa de Sud (Cape Town), Ghana (Accra).

Pentru informații suplimentare despre seminar, aflați prin email: ira_apostol@yahoo.com, sau pe site-ul datajournalismchisinau2013.webnode.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *