Moscova cere eliminarea vizelor în UE pentru cetățenii ruși

UGT_PARTHENON1-1024×640
Foto:În anul 2013 mai mult de un milion de turiști cetățeni ai Federației Ruse au vizitat Grecia PC: greekreporter.com

Moscova a susţinut miercuri suprimarea vizelor pentru turiştii ruşi care vizitează Europa şi a cerut Atenei, care va asigura preşedinţia Uniunii Europene în primul semesru al anului 2014, să lucreze în această direcţie.

“Apreciem în mod deosebit determinarea Greciei de a promova relaţiile între Rusia şi Uniunea Europeană, iar problema cea mai importantă este cea a vizelor”, a declarat pentru presă liderul diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, aflat în vizită la Atena.

“Problema este reprezentată în primul rând de acordarea vizelor de intrare”, şi în “reluarea negocierilor, a căror întrerupere nu a fost din cauza noastră, pentru un nou acord de cooperare între Rusia şi Uniunea Europeană”, a adăugat el în urma unei întâlniri cu omologul său grec Evangelos Venizelos. Lavrov a amintit faptul că “un milion de ruşi” au vizitat Grecia anul acesta. El a mai adăugat că anul trecut, schimburile comerciale bilaterale au înregistrat un nivel record de 6,5 miliarde de euro.

De asemenea, premierul grec Antonis Samaras a cerut Rusiei reducerea preţului gazului rus vândut Greciei, din cauza situaţiei economice grave cu care se confruntă ţara, a transmis agenţia de presă greacă Ana.
Lavrov s-a angajat să ajute Grecia să iasă din criză, subliniind totuşi că preţul gazului este decizia gigantului public rus Gazprom, conform aceleiaşi surse.

Sursa: politik.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *