(video) Elevii liceului din satul Sipoteni învață în frig din cauza geamurilor

geamuri-sc-lucaciu-carei
Foto:Elevii liceului din satul Sipoteni învaţă în frig de câţiva ani. Geamurile sunt sparte, iar uşile defectate PC: buletindecarei.ro

23 de licee din țară vor beneficia de 45 de milioane de lei din Fondul pentru eficiență energetică. Banii vor fi utilizați la reabilitarea rețelelor termice și la lucrări de termoizolare.

Potrivit reprezentaților Ministerului Economiei, beneficiari vor contribui cu 20 la sută din suma proiectului.

Din cauza geamurilor sparte şi uşilor defectate, elevii Liceului teoretic “Mihai Eminescu” din satul Sipoteni, raionul Călăraşi, învaţă în frig de câţiva ani, transmite PublikaTV.

După cum vedeţi aici, suflă vântul pe timp de iarnă, şi chiar dacă deschidem geamul, înapoi când îl închidem nu este o închidere rezistentă şi izolată de aceea avem nevoie de a pune mai multe straturi de lipici pentru a ne proteja de vântul care bate pe la urechi“, a declarat directorul adjunct al Liceului “Mihai Eminescu” din Sipoteni, Maria Bob.

Elevii şi părinţii salută intenţia iniţiativa autorităţilor şi spun că sunt gata să contribuie financiar la implementarea proiectului.

“Vă spun pentru că copilul învaţă la şcoală şi trebuie să finanţez ca să-i fie cald. În primul rând pentru el să-i fie comod”.

“Este o idee foarte bună să fie schimbate geamurile aici. Deoarece am putea face lecţiile în haine uşoare fără incomodităţi”, spune un elev al liceului.

Deşi comunitatea va trebui să investească 2,6 milioane de lei, primarul localităţii spune că proiectul va permite liceului să economisească ulterior mult mai mulţi bani. “În urma implimentării proiectului dat, spun experţii că vom avea o economie de 30 de procente“, a menţionat primarul satului Sociteni, Vasile Raţă.

Valoarea totală a celor 23 de proiecte este de 62 de milioane de lei. Un proiect similar s-a desfăşurat anterior în 18 instituţii medicale. Fondul pentru eficienţă energetică a fost creat de Guvern în 2012.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *