Top știri din 30 octombrie

hedstrom20130617041917147
Foto:În timp ce toți se gândesc la Haloween, studenții bulgari protestează necontenit PC: presstv.ir

În ajunul Halloween-ului toți caută costume și petreceri tematice. Pe lângă aceasta aflați despre moldovenii din ”lumea nouă” în cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 30 octombrie 2013.

#1. Top 10 tineri moldoveni din America de Nord și America de Sud

Rezultatele topului au la bază un vox făcut de echipa #diez, la vox au participat 75 cititori #diez, cu vârsta preponderent între 21 și 26 ani. Vox-ul a avut scopul de a identifica tineri din Moldova care sunt bravo peste hotarele țării natale și care mai mult sau mai puțin s-au integrat și ajută Moldova de departe.

#2. Petrecerile de Halloween în Chișinău

Anul acesta Haloween-ul pică în mijlocul săptămânii dar nu avem niciun motiv să nu ne bucurăm participând la petreceri “înfricoșătoare”. Prin urmare #diez îți recomandă evenimente pentru a marca sărbătoarea.

#3. 3 motive pentru care trebuie să vii la „Fete pe biciclete”

Prima ediție a evenimentului ”Fete pe biciclete” a fost una plină de culoare și energie pentru capitala noastră. Fetele s-au pus pe treabă și la început de noiembrie, vă invită ”la călduț”. Vezi mai departe detalii despre eveniment.

#4. Aplică pentru a fi unul din câștigătorii Bursei de Merit 2013

Centrul de Informaţii Universitare anunţă concursul Burse de Merit – 2013 pentru cei mai buni studenţi ai ţării, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA şi al Сompaniei Orange Moldova.

#5. Sfaturi de Halloween: Costumele cu cea mai mare căutare în 2013

Pe 31 octombrie Chișinăul va fi plin de petreceri de Halloween, iată sfaturile noastre cu ce ar trebui să te îmbraci.

#6. Vasile Lupan despre provocarea de a fi student la Reims, Franța

A făcut studiile la Colegiul Național de Comerț al ASEM, acum le continuă în Franța. A acceptat această provocare și acum ne povestește trăirile.

#7. Istoria orașului aerian din Georgia

Orașul minier Ciatura din Georgia, supranumit “capitala telecabinelor”, originea căruia se trage de la începutul secolului al XX-lea, a fost fondat pe un sit de formare a depozitelor de minereuri de mangan. Acesta este situat în valea râului Kvirila, 220 km la Nord-Vest de Tbilisi. Încă din epoca sovietică a prezentat o importanță majoră, fiind centrul industriei miniere.

#8. Stagii pentru studenții din ultimul an de studii în Marea Britanie

Liga Naţională de Dezbateri Preuniversitare, în colaborare cu Headmasters’ Conference din Marea Britanie anunţă un program de stagiu de 1 an academic ( 2014-2015) pentru studenţii ultimului an de studiu la Universitate şi profesori.

#9. Curtea Constituțională din Bulgaria a fost scoasă la vânzare pe ebay

Un cetățean din Bulgaria a pus la vânzare pe ebay Curtea Constituțională. Valorea ei curentă este de 249.900 dolari, și deja 115 oameni au licitat pentru ea.

#10. 10 costume de Halloween pentru cei mici

Halloween este o sărbătoare și pentru cei mici, iar costumele celor maturi, zombi, pisicuțe și surori medicale, nu se prea potrivesc pentru picii noștri. Vezi aici 10 idei de costume pe care să le poți folosi nu doar de Halloween.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *