După ce în Chișinău s-au estimat pagube de 70 de milioane de lei, Grădina Botanică din Chișinău a fost practic doborâtă la pământ, echipa #diez a fost curioasă să vadă care este situația actuală de la Grădina Zoologică din Chișinău.
Contactați de către echipa #diez, administrația Grădinii Zoologică ne-au spus că încă nu au făcut evaluarea pagubelor și nici nu au numărat copacii căzuți.
De asemenea, din datele pe care le au, niciun animal/pasăre nu a fugit, și doar câteva adăposturi au fost deteriorate. Astfel tigrul siberian se odihnește în spațiul amenajat pentru el din cadrul Grădinii Zoologice din Chișinău.
La insistențele fotografului #diez, tigrul era prea plictisit pentru a ieși să ne salute.
Urmează o săptămână în care angajații vor face lucrări de reabilitare, iar în această perioadă Grădina Zoologică nu va lucra.
În perioada de vară, un bilet la zoo pentru maturi costă 30 lei, pentru elevi, studenți și pensionari – 5 lei, iar copii până în 7 ani intrarea este gratis. De asemenea, în perioada de vară, Grădina Zoologică este deschisă între orele 8.00 – 20.00.
Grădina Zoologică din Chișinău reprezintă un landșaft pitoresc în care își duc existența mai multe specii de păsări și animale, printre ele numărându-se calul lui Przewalski, tigrul siberian, culanul din Turkmenistan etc. Dispune de un heleșteu (suprafața 1,2 hectare) populat de gâște, lebede albe și negre, rațe de baltă, berze și cocostârci.
Grădina Zoologică are peste 21 de hectare. Animalele sunt împărțite în cinci secțiuni:
#. Animale răpitoare;
#. Paricopitate și imparicopitate;
#. Ornitologie;
#. Primate;
#. Acvaterariu.
În total sunt 726 de viețuitoare, cuprinse în 147 de specii. Sunt 519 păsări, cuprinse în 67 de specii și 151 de mamifere, cuprinse în 41 de specii.