Scrie un eseu cu tematica „Colaborarea moldo-rusă: realități și perspective” și câștigă premii bănești

eseu
Foto:msecnd.net

În contextul celebrării celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și Republica Moldova, Centrul rus de știință și cultură în Republica Moldova în comun cu Institutul de Relații Internaționale din Moldova, anunță un concurs de eseuri cu genericul „Colaborarea moldo-rusă: realități și perspective”.

Obiectivul concursului:

#1. Popularizarea relațiilor de cooperare multilaterale și reciproc avantajoase dintre Federația Rusă și Republica Moldova; formarea la tineret atitudinii de toleranță și solidaritate; actualizarea cunoștințelor în domeniul istoriei Rusiei, Moldovei și universale; perfecționarea deprinderilor și abilităților de cunoaștere a limbii ruse.

#2. Acordarea unui sprijin educațional elevilor și studenților în procesul identificării și dezvoltării capacităților și aptitudinilor profesionale și intereselor cognitive, necesare pentru alegerea profilului de formare legat de relații internaționale și de viitorul domeniu de activitate profesională.

La concursul de eseuri pot participa liceenii claselor 10-12 și studenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova. Lucrările eseistice pot fi transmise până la data de 20 aprilie. Rezultatele concursului vor fi anunțate la 25-26 aprilie. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu diplome și premii bănești. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Date de contact: 022 21 12 00, moldova_rcnk@mail.ru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine