În zilele noastre tot mai mulți sunt pasionați de fotografie. Fie că sunteți fotograf amator, fie profesionist noi v-am pregătit o listă de cărți care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile. Sfaturile din aceste cărți vă vor ajuta să deveniți mai bun și să câștigați și bani din pasiunea voastră.
#1. 101 ponturi de bază în fotografie de Michael Freeman
Secretele unuia dintre cei mai mari fotografi profesioniști din lume! Pentru prima data, renumitul fotograf și autor de lucrări de specialitate, Michael Freeman, revelează experiența sa din interiorul lumii fotografilor profesioniști. Bazată pe mulți ani de experiența, 101 ponturi de baza în fotografia digitala explică în imagini color felul în care îți poți folosi aparatul digital în mod eficient și creativ și cum poți gândi fotografia ca un expert.
#2. Ghid de fotografie digitala de Doug Harman
Un ghid ilustrat care vă oferă mai multe sfaturi utile: de la cum să alegeți camera foto până la cele mai avansate tehnici de fotografie digitală. Cartea include sfaturi profesionale despre: Modele de camere; Calculatoare, software și alte accesorii; Pixeli și mărirea dimensiunilor imaginii; Memorie; Salvarea imaginilor; Expunere; Compoziție; Lumina; Funcțiile camerei; Efecte speciale; Manipularea imaginilor; Retușarea fotografiilor vechi; Imprimarea imaginilor digitale; Alegerea imprimantelor și a hârtiei; Arhivare; Trimiterea imaginilor pe e-mail; Crearea unui site cu fotografii.
#3. Fotografia de portret pe înțelesul tuturor
Fotografia de portret pe înțelesul tuturor vă va îndruma pașii în realizarea unor portrete memorabile. Cartea conține o sumedenie de noțiuni teoretice (tehnice și practice) bune de știut/reamintit înainte de începerea oricărei ședințe foto. Sfaturile pe care le veți citi, oferite de profesioniștii din domeniu, nu sunt din cele obișnuite în cărțile de specialitate, dar se vor dovedi foarte utile în abordarea creativă a subiectelor, fie că sunteți interesați de fotografierea copiilor, fotografia de nunta, fotografia de budoar, fotografia de studio etc.
#4. Școala de fotografie. Compoziția de Michael Freeman
O fotografie este interpretarea personală a unui eveniment sau a unei scene, este expresia unei povești. Prin urmare, baza unei fotografii bune este compoziţia, sau felul în care tu – fotograful – pui laolaltă tot ce încerci să comunici și creezi un tot unitar.
în esenţă, compoziţia se referă întotdeauna la subiect, la poziţionarea lui și la cum îl putem plasa în centrul atenţiei. Condiția de bază a unei compoziții bune este alegerea inspirată a subiectului; fără o idee clară a ceea ce vrei să surprinzi, nu vei putea crea o fotografie puternică, izbitoare. Un alt element esențial este alegerea fundalului – acesta trebuie să stabilească o anumită legătură cu subiectul, să-l pună în valoare și să creeze o anumită tensiune. în acest sens, geometria joacă un rol extrem de important în crearea unei compoziții bune.
învață să pui în valoare felul în care interacționează liniile și formele, cu ajutorul unor concepte-cheie, precum regula treimilor și Secțiunea de aur. Fii atent la combinațiile de lumină, umbră, culoare și formă. Aprofundează noțiuni precum distanță focală, profunzime de câmp, spațiu negativ, panning etc. Parcurge principiile prezentate în fiecare secțiune și experimentează cât mai mult. în timp, îți vei descoperi propriul stil și vei învăța să creezi compoziții interesante.
#5. Iphone: The missing manual
Acest ghid este ideal pentru fotografii amatori care doresc să facă cele mai bune poze din vacanță sau din călătoriile lor folosind propriul telefon mobil. Se poate ca multe informații din acest manual să fie utile și pentru utilizatorii Android, având în vedere că este mai mult vorba de camere de telefon performante.