Voturile de la Eurovision cu bucluc

collage-moon-dina
Foto:Reprezentanta Moldovei Aliona Moon și Dina Garipova, reprezentanta Rusiei la concursul Eurovision. Colaj #diez.md

Președintele Azerbaidjanului vrea renumărarea voturilor de la Eurovision. Care sunt nemulțumirile acestuia, dar şi ale altor oficiali, citiți în continuare.

Ilham Alyev, președintele Azerbaidjanului, a cerut renumărarea voturilor oferite în cadrul concursului Eurovision din acest an. Autoritățile azere sunt îngrijorate și curioase de ce țara lor nu a oferit nici un vot Dinei Garipova, reprezentanta Federației Ruse din acest an. Anunțul a fost făcut de ambasadorul azer în Rusia, Polad Bülbüloğlu, care afirmă că potrivit unor date, mulți azeri au votat pentru rusoaică și Rusia ar fi trebuit să primească de la Azerbaidjan cel puțin 10 puncte.

Nu a întârziat să apară reacția Rusiei. Ministrul de externe Serghey Lavrov a declarat azi că acest incident nu va trece așa ușor. ”Furtul” celor 10 puncte va trebui verificat mai întâi la televiziunea de stat din Azerbaidjan, după care cele două părți implicate vor hotărî ce să facă mai departe. Omologul său azer îl susține în totalitate și afirmă că acest caz trebuie cercetat minuțios. El a făcut publice datele a trei companii mari de telefonie mobilă, care plasează Rusia pe locul II, imediat după Ucraina.

Tot astăzi televiziunea italiană RAI a făcut publice felul în care au votat italieinii. Aliona Moon a luat 13,79% din votul telespectatorilor, iar din partea juriului nu a venit nici un punct. Asta a însemnat de fapt anularea efortului făcut de telespectatori. Comentatorii articolului apărut azi pe wiwibloggs.com, un site dedicat Eurovisionului, se întrebau dacă votul juriului își mai are loc într-un asemenea concurs.

Rezultatele votingului telespectatorilor din Italia. PC: eurofestivalnews.com
Rezultatele votingului telespectatorilor din Italia. PC: eurofestivalnews.com
Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *