Lucia Brainstorm lansează o nouă carte: Vreau să ajungă la toți cei care „s-au dezbrăcat de griji și dor”

lucia

În luna decembrie, Lucia Brainstorm, o tânără autoare din Moldova, își lansa cartea de poezii „Dezbracă-mă de griji și dor”. La doar câteva luni, autoarea scoate un roman și îl lansează în curând pentru toți cei care vor să afle „cine sunt”. Romanul „Cine ești” va fi lansat pe 13 aprilie, iar tânăra îi așteaptă la lansare pe toți cei care doresc să-i cunoască stilul de scriere. Echipa #diez a vorbit cu Lucia despre cele două cărți și așteptările ei față de publicul cititor.

# Cine este Lucia Brainstorm?

Femeia care s-a visat actriță pe scenele cele mai mari, dar a ajuns să studieze la Facultatea de Drept.

# Care este povestea cu scrisul și de când aceasta începe?

Din copilărie eram o fană înrăită a lecturii, iar în momentul când nu mi-a plăcut finalul unei cărți, am luat pixul și am început a așterne ideea mea de final pe hârtie. Mi s-a părut mai real, am zâmbit, și a doua zi, mama mi-a procurat primul meu jurnal. Așa am început să scriu continuu.

# La cine vrei să ajungă ceea ce scrii tu? 

La toți cei care „s-au dezbrăcat de griji și dor” și acum se întreabă „cine sunt ei”?

 

17820901_1900353830245849_205282361_n

# Doar câteva luni de la prima lansare: Ce impact a avut prima carte de poezii?

Mi-a dovedit încă o dată că atunci când faci ceea ce oamenii îți spun că nu îți va reuși, asta ajunge a fi cheia către succes.

# Doar câteva luni de la prima lansare și un nou tip de scriere abordat. Cum e să treci de la poezii la romane?

Foarte simplu, căci mereu am scris proză. Fie în jurnal, fie pe blog. Deopotrivă, poeziile au fost o experiență și o dovadă mie însămi că pot mult mai mult.

# Este diferit modul în care îți exprimi gândurile, în poezie și în proză?

În momentul când îmi aștern gândurile în poezie, în sufletul meu se naște primăvara, acolo eu visez, am cerul care îmi alungă fricile, iar când o fac în proză, automat devin o psihologă pentru mulți.

# Spune-ne pe scurt, despre ce e noua carte?

Despre noi, oamenii, despre felul nostru de a primi unele lucruri în viață, despre alegeri, pierderi și trădări. Am încercat să redau problemele cu care ne confruntăm și cărora nu suntem în stare să le facem față, fie din cauză că orgoliul e prea mare, fie că ni se impun idei greșite pe care le găsim tot în cărți adeseori.

 

17792455_1899195853694980_914180407_n

# Care sunt scopurile tale în legătură cu ascensiunea în domeniul literaturii?

Nu am un scop. Eu scriu pentru că sufletul meu cere. Și dacă el vreodată va înceta să mai vorbească, eu îl voi înțelege.

Evenimentul de lansare a cărții „Cine ești” de Lucia Brainstorm va avea loc pe 13 aprilie, în incinta bibliotecii B. P. Hașdeu, începând cu ora 17.00. La lansare, Lucia va destăinui pe deplin eroii cărții, viața lor și cel mai important, lecția pe care o transmite cartea. Tânăra spune că nu-și dorește ca cititorii romanului să urmeze exemplul poveștii expuse, ci să tragă anumite concluzii și să acționeze așa cum simt ei, ascultându-și inima.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine