După competiția națională, este momentul ca studenții noștri să-și testeze competențele inginerești în fața colegilor lor din România. Etapa regională EBEC 2017 va avea loc la Chișinău, în perioada 7-9 aprilie.
Cea de-a VI-a ediție a competiției adună la Chișinău câștigătorii EBEC a etapelor locale din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași și, respectiv, Chișinău. Aceștia vor concura pentru a reprezenta România şi Republica Moldova la etapa finală din Brno, Cehia.
Pe lângă cele 10 echipe participante la secțiunile Team Design şi Case Study, în acest an la deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc vineri, 7 aprilie, la orele 14.00, va avea loc Show and Tell.
Show and Tell este o activitate unde ai ocazia să cunoști proiecte inedite ale studenților și absolvenților de la Universitatea Tehnică din Moldova din diverse domenii, precum: Mecanică, Electronică, IT, Arhitectură etc.
Cele 7 proiecte cu care puteți face cunoștință la această ediție sunt:
# Nao Robot – object recognition
Robotul NAO pe nume Frank, este un robot umanoid, „ajutat” de 25 de motorașe să execute mișcări specifice omului. Proiectul este prezentat de studentul UTM, Sergiu Ioniță.
# Design Scaune „Contrapposto”
Roman Naghireac ne va povesti despre doua scaune din metal, lemn și piele, create de el și Andrei Gramatschii, cu care au participat și câștigat Concursul național de Design mobilier din Romania, în 2016.
# Internetul Tuturor Lucrurilor. Wireless Board
Nicolae Butnari, student al facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, vine cu un proiect care este un exemplu al posibilităților IoT-ului (Internet of Things). Fiind alcătuit dintr-o placă cu module de comunicare ca Wi-Fi, Bluetooth și Zigbee, și din patru kituri de senzori ce pot fi plasați oriunde în cameră, cu ajutorul lor se poate de monitorizat date ca: temperatură, umiditate, luminozitate, bioxid de carbon, nivelul de zgomot și prezența obiectelor/indivizilor în cameră prin raze infraroșu. Iar toate aceste date pot fi vizualizate atât de pe LCD-ul instalat pe placă, cât și de pe o pagină web (PC/smartphone).
# Prototip de mașină electrică autonomă
Echipa MicroWire formată din studenții facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică: Alexandru Halmagea, Eugen Balaban, Gheorghe Vasiliu și Artur Oprea ne va prezenta un prototip de mașină electrică autonomă pe care a realizat-o în afara orelor.
# Planable – proiect din IT
Nicolae Gudmac, fost student al Universității Tehnice a Moldovei, ne va vorbi despre – Planable, o unealtă care creează un mediu de lucru pentru specialiștii social media din agenții, care lucrează direct cu brandurile mari.
# Concept arhitectural
Cristian Iaconi, student al Facultății de Urbanism și Arhitectură, ne va prezenta un concept de edificiu arhitectural, mai puțin realistic – un model pentru dezvoltarea creativității.
# Cameră termală
Andrian Jurat, student la Inginerie și Management în electronică și telecomunicații, va prezenta o cameră termală făcută de el și alți colegi în laborator pe baza senzorului de unde infraroșii de la FliR cu rezoluția 80×60. Scopul ei de bază este monitorizarea eficienței răcirii a dispozitivelor electronice.
Reamintim că, anul acesta, echipele ce vor reprezenta Moldova la competiția regională sunt ArchiTECH (Case study) și Black List (Team Design). Membrii celor două echipe au fost desemnați câștigători în urma competiției naționale desfășurate în luna martie.