Opt biblioteci publice raionale vor deveni Centre de Informare ale Uniunii Europene, fiind parte a unui proiect pilot lansat de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, implementat de BDR Associates Moldova în parteneriat cu programul Novateca.
Centrele raionale de Informare UE vor fi plasate în următoarele biblioteci:
#1. Biblioteca Municipală Chișinău „B.P. Hașdeu”
#2. Biblioteca Publică Raională Telenești „Vasile Alecsandri”
#3. Biblioteca Publică Raională Ialoveni „Petre Ștefănucă”
#4. Biblioteca Raională Cahul „Andrei Ciurunga”
#5. Biblioteca Publică Raională Strășeni „M. Sadoveanu”
#6. Biblioteca Publică Raională Orhei,,A. Donici”
#7. Biblioteca Publică Hâncești „A. Plămădeală”
#8. Biblioteca Publică Orășenească Rîșcani.
Bibliotecile selectate vor avea acces la toate resursele digitale ale Uniunii Europene, iar coordonatorii Centrelor de Informare UE vor beneficia de un cont gratuit de utilizator care le va oferi acces la biblioteca digitală a Uniunii Europene – EU Bookshop.
Prin intermediul acestui parteneriat, utilizatorii bibliotecii pot obține orice informații din biblioteca digitală UE, o bibliotecă și o arhiva a publicațiilor care datează din 1952 și care conține peste 110.000 de titluri și 235.000 de versiuni electronice corespunzătoare (PDF-uri, cărți electronice), în mai mult de 50 de limbi, inclusiv limba română.
Această colaborare este o componentă suplimentară la modernizarea bibliotecilor publice din Moldova și subliniază beneficiul reciproc pe care îl oferă parteneriatul cu bibliotecile publice, acestea constituind o platformă prin intermediul căreia organizațiile pot oferi mai multor cetățeni informații și servicii de valoare.