Câți tineri s-au îmbolnăvit de gripă de la începutul sezonului epidemiologic

gripa

Specialiștii din cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a Ministerului Sănătăţii au examinat situația epidemiologică și măsurile de control împotriva gripei și au menționat că la momentul actual procesul epidemic se caracterizează prin intensitate medie, atestându-se o descreștere a numărului de îmbolnăviri comparativ cu săptămâna precedentă.

Prin urmare, de la începutul sezonului epidemiologic au fost înregistrate 703 cazuri de gripa, peste jumătate dintre acestea fiind în Chișinău. Preponderent se îmbolnăvește populația cu vârsta de 0–14 ani (53,4%), 15 – 29 ani (22,6%), 30-64 ani (18,6%) și populația de peste 65 ani (5,4%).

Totodată, conform datelor parvenite din teritoriile administrative, în prima săptămână a anului 2017, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) este de intensitate joasă și a constituit 373 cazuri la 100 mii populație, atestându-se o descreștere cu 14,7% față de săptămâna anterioară (26.12.16-01.01.17).

În perioada Campaniei de vaccinare antigripală a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire au fost imunizate 170 400 de persoane, iar 29 600 de doze de vaccinuri au fost repartizate în regiunea transnistreană.

Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale a Ministerului Sănătăţii a ordonat specialiștilor în sănătate publică să asigure în continuare supravegherea epidemiologică și virusologică a gripei, IACRS și SARI.

Centrele de Sănătate Publică municipale și raionale sunt obligate să intensifice monitorizarea virusului în instituțiile preșcolare, școlare, de învățământ preuniversitar și universitar, la întreprinderi, în instituțiile medicale. Tot ei trebuie asigure continuarea măsurilor de triaj epidemiologic în școli și grădinițe și reţinerea copiilor cu afecţiuni respiratorii acute la domiciliu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine