(video) Ponturi pentru şoferi. Iată cum scoatem mașina împotolită în zăpadă

ninsoare_68283600

Iarna și-a intrat în drepturi, iar în zona de Sud a creat și probleme, inclusiv șoferilor care au rămas blocați în zăpadă. Pentru a evita astfel de situații #diez.md a adunat mai multe ponturi de la șoferi pentru a vă oferi o listă cu ceea ce puteți face în cazul în care rămâneți împotmoliți cu mașina în zăpada fără lanțuri pentru cauciuc.

Un conducător auto ingenios şi-a folosit unul dintre covoraşele de cauciuc din maşină ca să-şi scoată automobilul din locul unde rămăsese împotmolit. Altul a folosit ce a găsit în portbagaj: o scândură pe care a legat-o de o roată, aşa cum se poate vedea în video-ul de mai jos.

Iată ce mai puteți face pentru a vă scoate mașina împotmolită în zăpadă:

#1. Dezumflă cauciucurile

Cauciucurile bine umflate sunt de ajutor când vrei viteza, însa nu și atunci când vrei să ieși din zapadă. De aceea, pentru a căpăta mai multă aderență și tracțiune, poate fi de ajutor dacă dezumfli puțin cauciucurile. Atenție, nu trebuie să le dezumfli prea mult și, după ce ai reușit să ieși, e bine să le umfli la loc.

#2. Să ai la îndemână o lopată

Când ai zapadă sau gheață sub mașina, cel mai la îndemană, cel puțin la o prima vedere, e să o scoți de acolo. Desigur, cel mai bine e să ai cu tine o lopată scurtă, însa aproape orice e bun – poate o mistrie, poate un spaclu sau orice te poate ajuta să dai zapada la o parte. Ai grija însa cum le folosesti, nu vrei să „lustruiesti” zapada până când stratul de jos se transformă în gheață!

#3. Pune sare și așteaptă

Un săculeț cu sare grujnoasa purtat în portbagaj va topi zăpada și gheța de la roțile tale, astfel încât vei putea să ieși mult mai ușor din blocaj.

#4. Frânează, nu accelera

Dacă vei accelera, dar în același timp ții frâna apăsată doar atât cât totuși să se miște, dar cu greutate, vei avea o aderență mult mai bun. Inutil să spunem, este exact ceea ce ai nevoie.

#5. Nisipul te poate salva

Poate părea ridicol să păstrezi un săculeț cu nisip în portbagaj, dar s-ar putea să îți schimbi părerea când îl vei folosi pentru a-ți scoate mașina din zapadă. Acest compus este excelent pentru a transforma zapada în ceva prin care vei putea „naviga” mult mai ușor cu mașina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine