Acum poți susține testul DELF și DALF la limba franceză și în afara Chișinăului. Iată unde

delf-dalf-02
Foto:institutefrancais-suede.com

Testele de certificare a competențelor lingvistice la limba franceză (DELF B2 și DALF C1) organizate și monitorizate de Alianța Franceză din Molodova (cu sediul la Chișinău) vor deveni, începând cu anul 2017, disponibile în mai multe localități din Republica Moldova.

Examenele DELF B2 și DALF C1, care oferă un larg spectru de beneficii în urma susținerii acestora, de la posibilitatea de a aplica la studii în Franța până la eliberarea de la examenul de bacalaureat cu nota 10 din oficiu, pot fi susținute deocamdată doar la Chișinău, la unicul și principalul centru de examinare – Alianța Franceză din Moldova.

Începând cu anul 2017 însă, susținerea examenelor în sesiunile de iarnă și primăvară va deveni posibilă la Bălți (sediul Alianței Franceze din Bălți), Soroca (Liceul Teoretic „Constantin Stere”) și Cahul (Liceul bilingv din localitate). Vă atenționăm că examenele vizate sunt DELF Junior B2 (destinat elevilor/ adolescenților în funcție de vârstă) și DALF C1 (fără restricții privind vârsta candidaților). Probele examenului DELF B2 Adultes (destinat studenților și adulților în funcție de vârstă) se vor desfășura însă doar la Chișinău.

Scopul deschiderii noilor centre de desfășurare a probelor este facilitarea susținerii examenului pentru candidații din afara Capitalei, evitând necesitatea deplasării acestora la Chișinău. Reamintim că datele desfășurării sesiunilor de examene din iarnă și primăvară sunt 8-11 februarie și 16-18 martie 2017.

Mai multe detalii puteți afla pe pagina de Facebook a Alianței Franceze sau site-ul acesteia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine