Percheziţii la Vama Leușeni și Albiţa. Activitatea punctelor a fost reluată

1234880_213906912123146_1340597432_n
Foto:Vama Leuşeni-Albiţa este deblocată PC: Timpul.md

Traficul rutier în Vama Leușeni și Albiţa este blocat în totalitate de azi dimineață dimineaţă, în urma unor percheziţii desfăşurate de Direcţia Naţională Anticorupţie la Vama Albița și de către Centrului Naţional Anticorupţie la Vama Leușeni.

Cercetările au vizat o cauză penală complexă, instrumentată în comun de Parchetul Naţional Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova privind comiterea unor infracţiuni de corupţie referitoare la transportul ilegal de mărfuri peste cele două puncte vamale. Deasemenea, sunt desfăşurate percheziţii domiciliare în ambele state.

Peste 30 de angajaţi ai Serviciului Vamal şi Poliţiei de Frontieră sunt bănuiţi de acte de corupţie. Mai mult, în urma percheziţiilor efectuate în birourile, automobilele şi în locuinţele acestora au fost găsiţi bani. Despre acest lucru a anunţat, în direct la Publika TV, procurorul anticorupţie Eduard Harujen.

“În cursul dimineţii de marţi, s-au desfăşurat 27 de percheziţii la domiciliul unor persoane şi în alte locaţii aflate în judeţele Iaşi şi Vaslui. Totodată, Centrul Naţional Anticorupţie derulează o serie de activităţi similare în Republica Moldova. În cauză sunt vizate mai multe persoane, faţă de 23 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale”, se arată într-un comunicat.

La această oră acțiunile de investigații au fost finalizate, activitatea punctului de trecere fiind reluată, desfășurîndu-se într-un ritm normal, atît pe sensul de ieșire cît și pe cel de intrare în țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *