Află când va fi demolat depozitul afectat de incendiu de pe strada Uzinelor din Capitală

dinububulici-photo-4081

În primele zece zile ale lunii decembrie, ar putea începe lucrările de demolare a nivelelor 4 și 5 ale blocului din str. Uzinelor, 9 ce au fost afectate de un incendiu. În acest sens, ieri la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a avut loc o ședință cu inginerul șef al Î.S. “URBAN PROIECT”, Vladimir Carlov și proprietarul depozitului.

„În perioada imediată Î.S. “URBAN PROIECT” va elabora proiectul tehnic de demolare a nivelelor 4 și 5 ale blocului, iar ulterior, proprietarul va contracta o firmă pentru a începe lucrările de demontare. Proiectul tehnic va fi elaborat, în regim de urgență, pentru ca să prevenim prăbușirea panourile exterioare pe partea carosabilă. Am recomandat proprietarului să contracteze o firmă ce dispune de toate mecanismele și tehnica performantă pentru ca efectuarea lucrărilor de demontare să nu afecteze structura nivelelor inferioare și pentru a evita prăbușirea progresivă (efectul dominoului)”, a subliniat viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Zolotcov.

Totodată, viceminstrul a precizat că ulterior lucrărilor de demolare, un grup de experți și specialiști în construcții din cadrul ministerului, Inspecției de Stat în Construcții, Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, Serviciul de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor, IM „CHIȘINĂUPROIECT”, experți tehnici din cadrul Institutului de Cercetări Științifice în Construcții „ÎNCERCOM”, experți tehnici atestați independenți se vor deplasa la fața locului pentru a analiza starea tehnică a elementelor de construcții de la nivelul 1-3 și vor recomanda, la necesitate, efectuarea lucrărilor de consolidare a structurii de rezistență, precum și vor stabili condiții ulterioare de exploatare.

Potrivit proprietarului depozitului, nivelele demolate NU vor fi reconstruite.

Amintim că, după examinarea preliminară a clădirii avariate, autoritățile au interzis accesul în depozit, starea tehnică a construcțiilor portante la nivelul 4 și parțial la nivelul 5 fiind nesatisfăcătoare, în stare avariată cu risc de prăbușire.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine