Joburi pentru studenți: Unde și cum te poti angaja part-time

work

Dacă ești student și ești în căutarea unui job, atunci în ajutor îți vine Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă sau pe scurt ANOFM. Acesta este un organ de stat care mediază comunicarea dintre angajat și angajator. În plus, șomerii, în cazul nostru studenții, primesc consiliere gratuită.

Astfel, tânărul care caută un post de muncă poate accesa singur site-ul angajat.md, unde îşi poate crea un cont, posta CV-ul şi completa o anchetă de angajare. Angajatorii tot aici îşi plasează ofertele şi datele de contact. Astfel, șansele ca să găsești un post de muncă și să te găsească un angajator sunt destul de mari.

În funcție de background-ul pe care îl aveți: studii liceale, profesionale, colegiu puteți obține un salariu începând cu 1.000 de lei. Unii angajatori stabilesc remunerarea după interviu. Cert este că joburile disponibile țin de munci necalificate, iar cel mai des sunt acceptați studenți pentru funcția de barman, chelner ș.a.

De exemplu, pentru poziția de chelner aveți posibilitatea să câștigați un salariu de până la 10 mii de lei. Angajatorii oferă un contract permanent de muncă, job full-time sau part-time, în schimburi. Sunt preferați candidații care au experiență și cunosc fluent limbile rusă și română.

Absolvenții unor licee, școli profesionale sau colegii sunt mai avantajați și își pot găsi un job pe specialitatea absolvită. Câteva exemple ar fi cel de secretară, lăcătuș auto, referent sau asistentă medicală pentru absolvenții colegiului medical.

Pentru a vă găsi jobul potrivit în funcție de preferințe, accesați site-ul angajat.md, selectați căutare avansată, de unde bifați raionul, salariul dorit, nivelul de studii, limba cunoscută, abilități pe care le aveți și spor la căutat.

 

angajat-md

Potrivit agenției, studenții care doresc un job trebuie să dispună de timp și să-și cunoască foarte bine abilitățile pe care le dețin. În baza acestor informații pot primi o listă de locuri de muncă disponibile sunând la telefonul 0 8000 1000.

O altă variantă este să te apropii la una din filialele ANOFM și să primești consiliere gratuită, inclusiv pentru crearea propriului CV, cum să discuți cu viitorul angajator ș.a. Țin să menționez că angajarea propriu-zisă este efectuată de angajator, deci dacă vei fi sau nu angajat depinde de propria prezentare.

Menționăm că majoritatea angajatorilor vor persoane pentru un program full-time, unii pot fi maleabili, depinde mult de interviul de angajare și dacă veți fi un candidat potrivit pentru munca dată. În plus, încercați și site-urile de anunțuri. Acolo sunt categorii speciale de job-uri pentru studenți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine