Adrian Ursu vrea o nouă rezoluție

img_7016-1-a
Foto:PC: unica.md

Prin intermediul rețelei de socializare Facebook Adrian Ursu încearcă să adune interpreții și autorii de muzică autohtoni spre a aproba o nouă rezvoluție

Începând cu data de 15 aprilie cântărețul a început să posteze activ pe profilul său de Facebook mai multe mesaje prin care își îndeamnă colegii să se adune împreună la Adunarea Generală a Titularilor de Drepturi pe 17 aprilie în Casa Sindicatilor, cu scopul de a pune în discuție subiectul drepturilor de autor din Republica Moldova.

“Atenție! miercuri, 17 aprilie, 15.00 la AGEPI! Dragi colegi, amici, prieteni, interpreti si autori de muzica si text. Noi împreuna am demonstrat ca putem urni carul din loc, carul pe nume Drept de autor si tot ce deriva din asta. Avem inca multe de facut, dar reusim doar impreuna sa fim auziti. ORDA, este oficiul dreptului de autor pe care îl susține Nelly Ciobanu, Vitalie Dani, Aura, Viorica Nagacevski, Acord,Costi Burlacu, Corina Tepes, Olga Fesenco, Cristy Rouge, Cristina Croitoru, Mihai Ciobanu, Ion Rata, Mihai Budurin, Ionel Istrati, Geta Burlacu, Aurel Chirtoaca, Nona Marian, Sandu Gorgos, eu si multi alți interpreti si autori. Avem nevoie de susținere prin prezenta tuturor la AGEPI. Va așteptăm sa veniti si sa votati!” a scris interpretul.

Membrii ORDA vor discuta asupra tarifelor remuneraţiei de autor,corectitudinea şi transparenţa gestionării drepturilor de autor şi conexe și în special adoptarea unei Rezoluţii privind situaţia sistemului naţional de gestiune colectivă a dreptului de autor şi a drepturilor conexe. Adrian Ursu dorește să majoreze cota muzicii autohtone de la 30% la 50%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *