A fost aleasă mingea oficială a Cupei Mondiale din Brazilia

FIFA 2014 match ball
Foto:Anume așa va arăta mingea cu care vor juca cei mai buni fotbaliști de pe planetă la CM 2014

Brazuca este numele mingii oficiale, decis de către fanii brazilieni. Pe internet au apărut și imagini ale balonului cu care vor juca 32 de echipe în vara anului 2014.

Mingea se va numi “adidas Brazuca”, în urma unui vot public exprimat de peste un milion de fani de fotbal din Brazilia, adică anume această denumire a primit peste 70 la suta din voturi.

Una din multele poze neoficiale ale 'Brazucăi' apărute pe internet.
Una din multele poze neoficiale ale ‘Brazucăi’ apărute pe internet.

Ea are o imgie atractivă, este mai întunecată, cu sclipiri de verde, albastru și roșu, înviorând culorile negru și alb.

Adidas descrie ‘Brazuca’ astfel: ”Un termen informal folosit de către brazilieni pentru a descrie mândria națională în modul de viață brazilian, ca și în abordarea lor față de fotbal, întotdeauna plin de emoție, mândrie și bunăvoință”.

Aspectul mingeii este un lucru, dar adevăratul test va veni atunci când echipele vor încep s-o utilizeze pe ‘Brazuca’. De această dată producătorii speră ca balonul să primească doar cuvinte de laudă.

O tendință modernă apărută printre jucători, în special la portari, este critica mingii Cupelor Mondiale.

Spre exemplu, ‘Adidas Jabulani’, balonul de la Cupa Mondială din 2010, a atras mesaje negative din partea mai multor portari, în timp ce oamenii de știință au decis că acesta era prea rotund pentru a zbura direct.

În 2006, brazilianul Roberto Carlos a fost printre cei care se plângea de ‘Teamgeist Adidas’ care, după cum susținea fotbalistul, se comporta complet diferit în condiții umede.

Patru ani mai devreme, portarul italian, Gianluigi Buffon, a descris ‘Fevernova Adidas’ utilizat în Japonia și Coreea ca ”balon de copil” din cauza aspectului său nestatornic.

Teoretic, lansarea oficială a mingii care va fi folosită la un Campionat Mondial nu se face decât la tragerea la sorţi a grupelor competiţiei. Astfel, mingea trebuia prezentată oficial pe 6 decembrie, la Bahia, atunci când se vor trage la sorţi cele opt grupe. Însă balonul furnizat de compania Adidas a fost deja publicat pe internet, scrie ProSport.

Sursa: Eurosport, FIFA.

Taguri: #fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *