(video) Traian și Maria Băsescu au depus jurământul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

1
Foto:captură video privesc.eu

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu şi soţia sa Maria, au depus astăzi jurământul pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova. Ceremonia a avut loc în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

„Sunt mândru că mi-am îndeplinit visul de a avea cetățenie valabilă pe tot teritoriul de la vest până la Nistru” a declarat fostul lider de la Cotroceni în timpul ceremoniei de depunere a jurământului.

După ce a făcut acest lucru, Traian Băsescu ar putea vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, pe 13 noiembrie, dacă va cere urgentarea actelor prin care ar putea obține pașapoarte moldovenești.

Anterior, preşedintele român, Traian Băsescu, a declarat că nu a votat în primul tur din cadrul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Băsescu a explicat aceasta prin faptul că Igor Dodon a atacat la Curtea Constituţională hotărârea prin care Nicolae Timofti i-a acordat cetăţenia Republicii Moldova.

Menționăm că Traian Băsescu şi soţia sa Maria au primit cetăţenia Republicii Moldova prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lui iunie curent.

Mai jos urmăriți cum a avut loc depunerea jurământului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine