Cârnăciori la grătar gratuiți, program distractiv și foc de artificii! Cum va sărbători Orhei ziua orașului

orhei-12344

Cârnăciori la grătar oferiți gratuit, program distractiv pentru copiii Orheiului, concert susținut de zece artiști autohtoni și doi invitați speciali care vor face furori la sfârșitul zilei. Acesta este programul pe scurt al evenimentului grandios prin care va fi sărbătorită Ziua Orașului Orhei!

Marți, 8 noiembrie, orheienii vor marca 462 de ani de la prima atestare documentară a orașului Orhei. Cu această ocazie, Primăria Orhei, cu susținerea Asociației Obștești “Pentru Orhei”, a pregătit un program amplu pentru întreaga zi.

Astfel, pe parcursul zilei, atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansamblurile locale de dansuri și muzică populară. Odată cu amiaza, toți locuitorii orașului și oaspeții veniți la sărbătoare vor fi poftiți la prânzul tradițional orheian. Bucătarii vor frige cârnăciori la grătar, care vor fi serviți gratuit tuturor celor prezenți la eveniment.

ro_slide1_2002919

Iar pentru oaspeții cei mici, va fi pregătit un program special, absolut gratuit. În Piața Vasile Lupu, pentru prima, va fi montat un PLANETARIU. Aici, copiii vor putea explora Universul cu toate enigmele lui, vor fi mai aproape de stele și planete. Iar în sala Casei de Cultură A.Suruceanu micuții se vor pomeni în lumea basmelor. Aici va avea loc spectacolul „Frumoasa Adormită”.

Odată cu seara, va începe un concert grandios de muzică ușoară și populară. Artiștii autohtoni precum Ionel Istrati, Vitalie Dani, Olga Ciolacu, Adriana Ochișanu, Igor Cuciuc, Zinaida Julea, Alexandru Lozanciuc, Iurie Sadovnic, Ian Raiburg și Igor Himich vor încinge atmosfera înainte ca pe scenă să urce invitații speciali ai evenimentului.

Renumitul artist român, Nicolae Guță, va fi primul care va face show și cântecele căruia îi va provoca pe orheieni la dans. Surpriza serii va fi însă interpreta de talie internațională, prima doamnă a orașului Orhei, JASMIN, care va încânta publicul cu un recital de excepție.

Sărbătoarea va culmina cu un spectacol de focuri de artificii cu flacără rece și confeti.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine