(video) Vladimir Voronin: Noi nu-l susținem pe Igor Dodon, el a trădat formațiunea politică care l-a crescut

1
Foto:captură video privesc.eu

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova își îndeamnă electoratul să boicoteze al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie. Liderul PCRM, Vladimir Voronin susține că nu-l va recunoaște pe viitorul președinte, tot așa cum nu-l recunoaște pe Nicolae Timofti.

Acesta a mai declarat că nu-l va susține pe liderul socialiștilor, Igor Dodon, deoarece el împreună cu Zinaida Greceanîi l-au votat pe actualul președinte. „Dodon a trădat formațiunea care l-a crescut. El ne-a vândut pentru 3 milioane de euro. Relațiile cu Dodon nu o să se schimbe, chiar dacă o să învingă în alegeri” a declarat Vadimir Voronin în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a mai adăugat că Moldova a rămas o republică parlamentară, iar credința că viitorul președinte va schimba mersul lucrurilor nu este întemeiată. Parlamentul nu se supune președintelui și rămâne a fi cel mai mare organ de putere din stat. „Noi, Partidul Comuniștilor suntem siguri că trezirea după euforia alegerii președintelui va trece foarte repede. Atunci va rămâne doar o mare dezamăgire”  a spus Voronin. În același timp PCRM, a mulțumit cetățenilor care au boicotat alegerile prezidențiale de duminica trecută.

Menționăm că pe 13 noiembrie, în Republica Moldova se va desfășura al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Alegătorii sunt îndemnați să aleagă președintele țării între doi candidați: socialistul Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine