Alegătorii din Orhei au susținut decizia primarului său, Ilan Șor

Foto:sputnik.md

Locuitorii orașului Orhei și-au susținut primarul și au răspuns îndemnului lui Ilan Șor ca să bocoteze alegerile prezidențiale. Orașul Orhei a înregistrat cea mai mică rată de participare a persoanelor cu drept de vot în timpul alegerilor de duminica trecută a șefului statului. Ilan Șor a luat decizia de a boicota alegerile cu o săptămână înaintea scrutinului, în ciuda presiunii evidente din partea puterii, aflată în complicitate tăcită cu opoziția.

Potrivit datelor preliminare, în Orhei, la urne au venit 34,23 la sută dintre alegători. În raionul Orhei, acest indicator este un pic mai mare – de 42,57%, însă, de asemenea, este inclus în lista cu cele mai slabe rate de participare a alegătorilor.

Ilan Șor a anunțat boicotarea alegerilor după ce puterea, din motive inventate, l-au exclus din cursa electorală pe candidatul Inna Popenco – medic din Spitalul Rional Orhei.

În total, în raionul Orhei, la secțiile de votare s-au prezentat 43 de mii de persoane cu drept de vot. Acum doi ani, când au avut loc alegerile parlamentare, rata de participare a fost considerabil mai mare. Atunci, de dreptul de vot s-au folosit 55,9 mii de alegători. Iar la alegerile locale din 2015, în raionul Orhei au votat 53,1 mii de persoane.

În orașul pe care îl conduce Ilan Șor, din 26 de mii de alegători, la vot au participat mai puțin de 10 mii. În acest fel, indirect, Ilan Șor și-a dublat ratingul – omul de afaceri a fost ales prin votul a 7,9 mii de persoane, iar boicotul a fost susținut de peste 17 mii de alegători, care au refuzat să meargă la urne.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine