Trei tineri care se adăpostesc în ruinele Hotelului Național, internați în spital! S-au intoxicat cu clei

hotel-national-17
Foto:hotel-r.net

Trei copii care se adăpostesc în ruinele Hotelului Național din centrul capitalei au fost internați la Institutul Mamei și Copilului după ce s-au intoxicat cu o substanță, cel mai probabil clei. Despre aceasta a anunțat luni, 17 octombrie, șeful Direcției municipale Sănătate, Mihai Moldovanu. Potrivit acestuia, copii sunt în stare gravă, dar în afara oricărui pericol, anunță Moldova.org.

Mihai Moldovanu a cerut ca autorităţile respective să investigheze cazul şi să documenteze numărul şi situaţia copiilor ce se adăpostesc acolo. „Vă rugăm să dați indicații să vedem câți copii sunt acolo, cine sunt ei, care e situaţia acestora, dacă au sau nu părinți, îi putem plasa în centre specializate”, s-a adresat Mihai Moldovanu, viceprimarului Nistor Grozavu, la ședința Primăriei.

La rândul său, adjunctul şefului Direcţiei Poliţiei Chişinău, Silviu Muşuc, a declarat că poliţia municipală deţine informaţia despre copii respectivi. „Avem datelor acestor minori, o bună parte i-am trimis acasă, dar peste o zi sau două revin în capitală”, a spus Muşuc.

Veronica Terehovschi, șefa Direcției municipale pentru protecția copilului, a relatat că specialistul direcţiei a vizitat aceşti copii la Institutul Mamei și Copilului, însă până seara când şi-aurevenit, aceştia au fugit din spital.

„Săptămâna trecută a avut loc o ședință la Guvern cu privire la această problemă. Se implică Ministerul Sănătăţii, ne-au promis că vom rezolva problema în comun. Acești copii necesită a fi plasați undeva pentru un tratament îndelungat, or, ei fug permanent de la centrul de plasament Vatra, unde sunt aduși acum”, a spus Veronica Terehovschi.

Precizăm că anterior Veronica Terehovschi a anunțat că aproximativ 20 copii ai străzii locuiesc printre ruinele Hotelului Național. Aceștia poartă hainele îmbrăcate pe cap pentru a nu fi recunoscuți, cerșesc, fumează și consumă alcool.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine