(foto) Chirtoacă a participat la inaugurarea de Hramul orașului, după ce toată săptămâna a fost de negăsit

Chirtoaca
Foto:Privesc.eu

Capitala Republicii Moldova a îmbrăcat straie de sărbătoare. Chișinăul își sărbătorește hramul. Muzică și voie bună în centrul orașului, unde mic și mare s-a adunat la sărbătoare. În acest an Capitala marchează 580 de ani de la prima atestare documentară, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău, a marcat inaugurarea sărbătorii dând simbolic „cepul” unui butoi cu vin lângă Arcul de Triumf din Piața Marii Adunări Naționale și îndemnând oaspeții să cinstească pentru a se încălzi, căci în acest an de hram e mai frig ca altădată.

De-a lungul bulevardului Ştefan cel Mare și Sfânt, preturile din cele cinci sectoare au amenajat expoziţii şi scene în care evoluează tinere talente. Programul sărbătorii mai cuprinde: inaugurarea după renovare a Scării Cascadei din Parcul Valea Morilor, un concert pe strada pietonală susţinut de interpreţii Geta Burlacu şi Cristi Aldea-Teodorovici, cu genericul: „Te ador, Chişinău”. Sărbătoarea va culmina cu un concert în PMAN, la care vor evolua vedete naționale și invitați din România.

Circulaţia rutieră pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Maria Cebotari şi Ismail, este restricţionată. Accesul la concertul din PMAN se va asigura prin filtre. În PMAN sunt interzise băuturile spirtoase.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine