(video) Unde-s tinerii. Liliana Cerchez despre impactul programului FLEX: În fiecare oportunitate există ceva special

lilicover

Liliana Cerchez este un mix de rațiune, emoții, curiozitate și un pic de nebunie. Vine de la Orhei, iar în vara ce tocmai a trecut și-a trăit aventura adolscenței sale în Statele Unite ale Americii, acolo unde a fost elevă pentru un an de zile în cadrul programului FLEX. 

Așa s-a întâmplat ca Liliana să ajungă pe holurile liceului Barry School din Maryland, iar în decursului unui an, să-și creeze propria versiune a visului american. A fost impresionată de tot ce s-a întâmplat acolo, dar în special i-a plăcut libertatea de a-și alege cursurile de studiu. S-a molipsit de zâmbetul americanilor și a decis să-l aducă și acasă.

Liliana a trebuit să treacă exercițiul de a explica americanilor unde se află micuța țară în formă de struguraș pe harta lumii și de a dezminți cunoscutele stereotipuri că moldovenii ar vorbi doar rusa sau că în Moldova nu există electricitate, iar americanii au rămas impresionați de câte locuri interesante pot exista la noi. Dovadă a acestui fapt, este vizita recentă pe care a primit-o de la un prieten din cadrul programului de schimb.

Experiența americană i-a dat aripi Lilianei să gândească în termeni de schimbare și impact, să-și dorească mai mult pentru țara ei și să facă din locul numit „acasă” – un spațiu propice pentru dezvoltarea oricăror inițiative.

US_flag_48_stars.svg

Acest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine