Depuneri de flori, liturghii, expoziții și concerte. Urmărește programul activităților de Hramul Chișinăului

1
Foto:evenimentul.md

Cei 580 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău vor fi celebrați cu mare fast chiar de la ora 8 dimineața. Indiferent de vremea de afară, autoritățile au făcut un program al manifestațiilor culturale, care vor celebra Ziua Orașului.

Astfel, fie doriți să participați la depunerea de flori, liturghia de hram sau concertul aniversar, o puteți face urmărind programul de mai jos.

Data desfăşurării evenimentelor Ora desfăşurării                           Manifestarea Locul desfăşurării evenimentelor
14 octombrie 08.00 Depuneri de flori Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt
08.20 Liturghia de Hram Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”
14 octombrie 11.00 Inaugurarea festivă a Sărbătorilor Chişinăului

Mesajul Primarului General cu ocazia Sărbătorilor Chişinăului

Prezentarea delegaţiilor oficiale sosite la Sărbătorile Chişinăului

 

Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”;

Piaţa Marii Adunări Naţionale

14 octombrie 09.00 – 19.00 Expoziţii de pictură, grafică, artizanat, carte, floristică Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”
14octombrie 10.00 Concursul municipal de aranjament floristic CRCT „Artico”
14 octombrie 12.00 – 17.00 Program de sărbătoare prezentat de către preturile de sector ale municipiului. Platourile de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt, indicate în pct. 6 al prezentei dispoziţii
14 octombrie 14.00 Inaugurarea Scării cascadelor Parcul „Valea Morilor”
14 octombrie 16.00 Te ador, Chişinău Strada pietonală „Eugen Doga”
14 octombrie 17.00-23.30 Concert extraordinar dedicat Sărbătorilor oraşului Chişinău, cu participarea artiştilor autohtoni şi din România Piaţa Marii Adunări Naţionale

Deschiderea sărbătorii va fi făcută de clubul de dans „Space” împreună cu alte șase colective de dans folclorice. Acestea vor inaugura Ziua Orașului Chișinău printr-o coeziune dintre dansul modern și cel tradițional.

De asemenea, tot pe 14 octombrie se va desfășura și deschiderea scării cascadei din parcul  „Valea Morilor”. Cu această ocazie, în parc se va organiza și un mini spectacol oferit de soprana Mariana Bulicanu. Aceasta va fi însoțită de grupul coral „Gloria” al Centrului de excelență „Ștefan Neaga”, precum și de fanfara Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

3. Concertul  „Te ador Chișinău” se va începe la ora 16:00 și va cuprinde activități precum:

– concursul proiectelor de arhitectură,
– un flash mob cu participarea sutelor de tineri si
– un CONCERT GRANDIOS de Jazz cu Jazz Orchestra a Academiei de Muzica Teatru și Arte Plastice, Geta Burlacu si Cristofor Aldea Teodorovici

4. Tradiționalul concert de hram, din Piața Marii Adunări Naționale va fi susținut de artiști precum: Orchestra fraților Advahov; Alex Calancea Band; Valentin Boghean Band; Mihail și formația „Alternosfera”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine