Programul Visby va fi eligibil doar pentru țările Parteneriatului Estic. Cum obții o bursă de studii în Suedia

uppsala-shvecija
Foto:Uppsala University swegate.ru

Începând cu anul 2017, bursele Visby vor fi disponibile doar pentru țările Parteneriatului Estic și Rusia, fără Estonia, Letonia, Lituania și Polonia, ceea ce restrânge cercul concurenței pentru participanții din Moldova.

Potrivit edu-active.com, începând cu 2017 țările eligibile pentru program sunt Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Rusia, Suedia și Ucraina.

Programul este destinat studenților care vor să urmeze un curs de masterat la una din universitățile suedeze și acoperă taxele de studii și cheltuielile de trai. Depunerea dosarului pentru bursă se face după admiterea la universitate, la începutul lunii februarie.

Bursa Visby cuprinde taxele de studii, asigurările necesare, un grant lunar de 9 000 SEK (aprox. 20 2000 MDL) pentru cheltuielile de trai, un grant de călătorie.

Fiecare universitate poate avea cerințe specifice la fel ca și fiecare tip de bursă pentru care vrei să candidezi. Cu toate acestea, sunt câteva cerințe principale pe care va trebui să le îndeplinești pentru completarea dosarului de admitere:

# Scrisoare de motivare;
# CV în format Europass;
# Scrisoare de recomandare;
# Scorul unui test internațional de engleză (TOEFL, IELTS).

 

Programul Visby funcționează încă din anul 1990. Scopul acestuia este de a întări integrarea regională prin cooperare pe plan academic între țările participante.

Detalii despre studiile în Suedia și modalitățile de înscriere, aflați într-un articol anterior pe #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine