Recomandări #diez: 10 evenimente pe care să nu le ratezi duminică, 9 octombrie

toamna
Foto:Photo Credit: amazonaws.com

Nu știi cu ce să îți ocupi timpul în această duminică? #diez îți propune câteva dintre evenimentele care au loc la Chișinău în această zi de duminică, 9 octombrie.

#1. Lapmol MTB Cup, Fianala, la ora 09.00 la Valea Morilor

lapmol cup

Cupa Lapmol în acest an este la a șasea ediție. Evenimentul este organizat de clubul de ciclism BikePortal, având în calitate de sponsor general compania Lapmol. Înscrierea online este disponibilă până pe data de 9 octombrie. Taxa de înscriere este de 140 de lei și se achită la ridicarea pachetului de start, care include: număr de participant, bride-uri de plastic pentru fixarea numărului pe ghidon, bon de masă Lapmol, sticlă cu apă, energizant.

Categoriile de participanți:
• Men 18-32
• Men 33-44
• Men 45+
• Beginners 18-35
• Beginners 35+
• Women

Mai multe detalii despre eveniment puteți citi AICI.

 

#2. Târgul fetelor ediția a VI-a la ora 10.00 la Golden Lion

tirgul fetelor

Ai multe haine, accesorii și încălțăminte uitată pe rafturi? Participă la Târgul Fetelor, unde vei avea posibilitatea să vinzi și să cumpere haine bune, la prețuri accesibile.  Târgul va avea loc la restaurantul Golden Lion, Green Holl (sala mare). Pentru cumpărători, intrarea este gratuită. Mai multe detalii despre eveniment citește pe pagina de Facebook.

 

#3. TIFF Chișinău 2016 la ora 13.00 la Cinematograful „Odeon”

tiff_chisinau_2016_cover

Prima ediție TIFF Chișinău va avea loc între 6 și 9 octombrie 2016, la Cinema Odeon și va aduce o selecție de filme românești recente, alături de câteva dintre cele mai apreciate producții proiectate la Cluj, în această primăvară. Invitații speciali ai evenimentului – regizori și actori români – vor sta de vorbă cu publicul și vor susține lecții de cinema.

„TIFF, cel mai mare eveniment cinematografic din România, a implicat în mod constant creatorii de film din Moldova în varii proiecte educaționale, workshop-uri sau dezbateri despre coproducțiile cinematografice. De-a lungul anilor, am invitat la Cluj tineri cineaști, precum și reprezentanți de marcă ai cinematografiei din Republica Moldova. Acum e momentul ca TIFF, aflat la maturitate, să poată fi gustat și de publicul de peste Prut. În timp, sperăm să creăm aceeași emulație și același interes în jurul evenimentului precum la Cluj, Sibiu, București sau Târgu Mureș”, declară Tudor Giurgiu, președintele festivalului.

Programul zilei de duminică, 9 octombrie:

13:00 – Scurtmetraje româneşti din selecția TIFF (120’) – O noapte în Tokoriki (r. Roxana Stroe), Blana (r. Tudor Botezatu), Mă cheamă Costin (r. Radu Potcoavă), Proiecționistul (r. Norbert Fodor), O faptă bună (r. Andrei Gruzsniczki), Te mai uiți și la om (r. Ana Maria Comănescu)

15:30 – Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase) | România, 106’ Q&A cu regizorul și actrițele Oana Rusu și Ana Vătămanu

18:15 – Bucureşti NonStop (r. Dan Chișu) | România, 86’

20:30 – Valul ucigaș (r. Roar Uthaug) | Norvegia, 105’

Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.

 

#4. Masterclass de decupaj la ora 13.00 la Crafti

14462803_329377320750555_5774856710313036875_n

În incinta magazinului Crafti din sectorul Buiucani (str. Alba Iulia 77/18) va avea loc masterclass-ul de decupaj pentru maturi. Participanții evenimentului vor avea posibilitatea să afle mai multe particularități și secrete ale tehnicii de decupaj. Toate materialele pentru masterclass-uri sunt asigurate de către Crafti. Lucrurile create rămîn la participanții. Prețul – 200 lei. Pentru detalii sau înscrieri contactați-ne la numărul de telefon 061161550. Numărul de locuri este limitat. Detalii AICI.

 

#5. Elixirul Dragostei la ora 16.00 la Teatrul Național de Operă și Balet Maria Bieșu

Elixirul Dragostei

Roluri și interpreți
Adina – Anastasia Cușnir
Nemorino – Victor Novițchi
Belcore – Petru Racoviță Artist al Poporului
Dulcamara – Iurie Maimescu
Gianetta – Irina Șciogolev

 

#6. Comedy Zebra Show la ora 18.00 la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

zebra show

Comedy Zebra Show – Primul Comedy în Limba Română din Moldova Te invită la un show umoristic la un Nou Sezon! Locaţia: Filarmonica Naţională “Serghei Lunchevici” Bilete: Casele Filarmonicii Naţionale, Oficiile Acord Travel. Detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina de facebook.

 

#7. Book Fest la ora 18.00 la Korovva

Book Music

Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău te provoacă la o cauză nobilă! Vino la Music Book Fest, unde vei putea savura o atmosferă caldă, diverse cărți și lume bună! Ești așteptat cu o carte, care va ajunge mai târziu în mâinile unor copii mai nefericiți ca noi. În schimb, vei beneficia de un networking cu oameni pasionați de lectură și muzică live de calitate! Detalii despre eveniment citiți AICI.

 

#8. Luptăm pentru Gaudeamus privind filme la ora 18.00 la Cinematograful Gaudeamus

Gaudeamus

Știm cu toții care este soarta tristă a Cinematografului din capitala, iar organizatorii invită la film pentru a arăta administrației orașului, autoritățiilor și populației Chișinăului că acest loc poate și trebuie să îmbogățească viața culturală a capitalei noastre și în viitor! În program filmul Culorile și Viața bate Filmul. Detalii despre eveniment puteți citi AICI.

 

#9. Comedia Chirița în provincie la ora 18.30 la Teatrul Național Eugen Ionesco

Chirita in provincie

“CHIRIȚA ÎN PROVINCIE”, în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriței. S-a jucat cu mare succes timp de peste 10 ani, iar în 2007, după o pauza de câțiva ani, spectacolul s-a reluat, de data aceasta cu Veaceslav Sambriș în rolul central. Din 2013 ‘coana Chirița este a lui Valeriu Pahomi.
Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din R. Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 23 de ani.

 

#10. Indian Movie Night – Slumdog Milionaire la ora 19.00 la Tucano Coffe Brasil

14595782_1108770652493372_3085930698035155719_n

Viața aspră din cartierele sărace al metropolei indiene Mumbai, a adus tînărul Jamal la ultima întrebare într-un joc de televiziune „Cine vrea să fie milionar?”. La doar un pas distanță de a cîștiga bani imenși, poliția întrerupe jocul, arestând tînărul privind suspeciunea în fraudă. De unde acest tînăr, crescut în stradă, cunoaște atât de multe lucruri? Această istorie pătrunzătoare, laureata mai multor premii, ne arată viața contemporană a Indiei, plină de cruzime dar totuși urmată de speranțe. Intrare liberă. Mai multe detalii despre eveniment puteți citi pe pagina de facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine