BAC 2013: Dorin Chirtoacă bruiază bacalaureatul

Foto:Dorin Chirtoacă și experimentul cu aparatul de bruiere în cadrul ședinței Primăriei PC: captură video protv.md

Astăzi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, edilul capitalei Dorin Chirtoacă a încercat să demonstreze cum copiatul poate fi evitat la examenele de bacalaureat.

Acesta a venit la ședință cu un aparat de bruiere a semnalului cu ajutorul căruia a lăsat toți funcționarii Primăriei preț de 10 minute fără acces la internet și telefonie mobilă.

Aparatul de bruiere a fost ascuns într-un dulap din sala de ședințe și a fost conectat în momentul începerii discuțiilor despre examenele de bacalaureat.

«Acest fapt demonstrează eficacitatea aparatului care costă în jur de 200 de euro» a menționat edilul. Acesta ar fi împrumutat aparatul de prieteni

În opinia primarului, aparatele de bruiere sunt o metodă mai ieftină dar și mai eficientă pentru evitarea fraudării examenelor și doar un simplu calcul ara răta că dotarea celor 103 centre ar fi costat Ministerul Educației câteva sute de mii de lei.

Reamintim că Ministrul Educației a decis să instaleze în toate cele 103 centre de BAC camere video în sălile de examene în scopul prevenirii şi combaterii corupţiei de la BAC. Pentru cele 1.200 de camere Ministerul Educaţiei a plătit 7,3 milioane de lei.

Anul acesta în cadrul sesiunii de bacalaureat, la scurt timp de la începerea examenelor testele și rezolvările acestora au apărut pe internet.

Pe parcursul sesiunii de bacalaureat, edilul Capitalei a făcut cîteva declarații referitoare la instalarea camerelor de supraveghere în sălile de examen și că fraudarea examenelor are loc cu participarea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *