Oportunitate unică pentru elevi și studenți: Forumul european al angajatorilor

14581463_1262110857144016_9057441865052468305_n

La Chișinău a demarat a doua ediție a Forumului european al angajatorilor din Republica Moldova cu genericul „Start unei cariere în companie europeană”. Scopul evenimentului este de a face legătura dintre companiile cu capital străin din Moldova sau cele care activează pe piața europeană și tinerii specialiști, inclusiv elevi, studenți și absolvenți.

La deschiderea evenimentului au fost prezenți Emmanuel Skoulios, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova, Cristina Boaghi, viceministrul Educației, Jeremie Petit, Prim consilier, Ambasada Franței la Chișinău, Roxana Țurcanu, Responsabil al Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, Marco Gemmer, reprezentant al Delegației Uniunii Europene, precum și alți invitați de onoare.

Organizatorii au adresat tinerilor mesaje de susținere și încurajare pentru viitorul lor profesional. Viceministrul Educației, Cristina Boaghi, a menționat că acest Forum reprezintă o oportunitate unică pentru elevi și studenți de a iniția un dialog profesional cu viitorii angajatori, a prezenta CV-rile și a înțelege care sunt necesitățile reale ale pieței muncii.

„Pentru Ministerul Educației, Forumul european este și un mecanism de identificare a avantajelor și necesităților sistemului nostru educațional. Doar prin interacțiunea directă dintre angajatori și studenți aflăm dacă oferta educațională corespunde așteptărilor pieței forței de muncă. Unul din obiectivele de bază ale politicilor noastre în domeniul formării academice și profesionale este asigurarea unei pregătiri de calitate pentru elevi și studenți pentru o integrare profesională reușită în câmpul muncii”, a spus viceministrul Educației.

La ediția curentă a Forumului european al angajatorilor participă 24 de companii. Vizitatorii sunt invitați să se întâlnească cu angajatorii și să poarte discuții în vederea angajării. Aceștia au fost îndemnați să vină cu CV-ul pentru a aplica imediat la un post sau a-l oferi companiilor pentru a fi contactați ulterior.

În cadrul Forumului va avea loc și un panel de discuții pe tema „Formarea de specialitate și academică – factor cheie pentru o integrare profesională reușită și evitarea fenomenului migrației”.

Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova, în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Ministerul Educației, Agenția Universitară a Francofoniei, Asociația de Colaborare Economică Moldo-Germană, precum și Invent Moldova.

Forumul se desfășoară pe parcursul zilei de joi, 6 octombrie, în incinta Hotelului Codru din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine