(video) Acțiunile pe care le va întreprinde Maia Sandu dacă va fi aleasă președintă a Moldovei

47125

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de președinte, Maia Sandu, a semnat un „contract social” cu cetățenii. Într-un eveniment public, organizat în orașul Hâncești, Maia Sandu s-a angajat, în cazul în care va fi președintă a Republicii Moldova, să facă din Președinție casa și vocea oamenilor, să consulte cetățenii, inclusiv prin referendum, pe toate subiectele importante, transmite IPN.

„În calitate de președinte al Republicii Moldova voi face tot ce-mi stă în putință pentru ca Moldova să se apropie de Uniunea Europeană și pentru a aduce valorile și nivelul de trai europene la noi acasă. Voi numi și voi propune în funcții de răspundere doar oameni integri, care nu au comis sau tolerat acte de corupție. Voi scoate Procuratura Generală de sub influența politicului și a intereselor criminale și voi lupta cu judecătorii corupți din sistem”, se spune într-un comunicat de presă al Partidului.

De asemenea, Maia Sandu s-a angajat să lucreze cu instituțiile statului pentru a stimula crearea locurilor de muncă, pentru a aduce bani în fiecare localitate și în fiecare familie, să interzică, prin inițiativă legislativă, orice relații dintre instituțiile publice și firmele offshore rezidente în jurisdicții dubioase și nu va permite ca aceste firme să dețină acțiuni în instituțiile financiare.

„Voi cere asistență internațională în investigarea furtului miliardului, pentru ca banii să revină în țară, iar cei vinovați să fie pedepsiți. Voi iniția legi care să aducă puterea în mâinile primarilor, oamenilor pe care i-ați ales, pentru ca aceștia să nu fie la cheremul politicienilor corupți. Voi face publice toate informațiile de interes național și voi supraveghea ca toate instituțiile statului să lucreze transparent, în interesul cetățenilor”, scrie în „contractul social”.

Candidata PAS s-a angajat să înceapă de la Președinție crearea unui nou sistem politic, care să nu mai permită acapararea puterii de către un oligarh sau un grup de oligarhi. De asemenea, și-a asumat angajamentul să oblige partidele să dea socoteală pentru modul în care cheltuiesc banii și să declare sursele de finanțare, să promoveze dezvoltarea presei independente pentru ca cetățenii să fie informați corect.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine