Oficial! Medicul pediatru va putea prescrie medicamente compensate

poză simbol
Foto:instagram.com

Medicul pediatru va avea dreptul de a prescrie medicamente compensate, fapt ce va facilita iniţierea tratamentului şi va exclude necesitatea deplasării repetate la medicul de familie pentru a primi prescrierea compensată a medicamentelor necesare. În acest sens, Guvernul a aprobat o serie de modificări la hotărârea privind modul de compensare a medicamentelor.

Totodată, sumele fixe compensate pentru medicamente urmează să fie calculate în baza preţurilor cu amănuntul a preparatelor, prezentate de Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

În acelaşi timp, autorităţile au renunţat la plafonarea volumului pentru prescrierea medicamentelor compensate în contractele încheiate cu instituţiile medicale, iar sumele de referinţă urmează să fie aplicate pentru fiecare unitate administrativ teritorială.

Totodată, cabinetul de miniştri a aprobat o serie de modificări legislative pentru eficientizarea managementului în domeniu sănătăţii, în special privind simplificarea procedurii de autorizare și plasare pe piață a medicamentelor, precum și pentru responsabilizarea autorităților de profil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine