De Ziua Vinului, la Orhei vă așteptă mici gratuiți, trupa „Zdob și Zdub”, focuri de artificii și alte surprize

Ziua Națională a Vinului

Moldovenii din întreaga țară sunt așteptați duminică, doi octombrie, în centrul orașului Orhei, pentru a lua parte la cea mai mare sărbătoare dedicată Zilei Naționale a Vinului.

Începând cu ora 10:00, cea de a XV-a ediție a „Zilei Vinului” va fi marcată în Piața„Vasile Lupu” cu muzică de toate genurile, vin de toate felurile, focuri de artificii și un concert de excepție al trupei “Zdob și Zdub”. Și asta nu e tot! Oaspeții vor fi serviți GRATUIT cu MICI PREPARAȚI LA GRĂTAR!

De dimineață, în Piața „Vasile Lupu”, zeci de producători își vor expune cele mai calitative vinuri produse din soiuri de viță-de-vie autohtonă. Nu vor lipsi nici mustul și nici tulburelul.

La eveniment, cei mai iscusiți meșteri populari din regiune își vor da întâlnire în cadrul unui târg unde vor expune lucrări artizanale. Acestea vor putea fi chiar cumpărate de iubitorii de artă autentică. Vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la diverse concursuri tematice.
Reprezentanții primăriilor localităților din raion se vor întrece în măiestrie la un masterclass pentru producerea vinului.
În zona gastronomică, bucătarii nu vor înceta să frigă MICI LA GRĂTAR care vor fi oferiți GRATUIT tuturor oaspeților din Piața „Vasile Lupu”.

14470959_1095667837197327_231374817_n

Totul se va desfășura pe fundalul unui spectacol de muzică și dans popular, atmosfera de sărbătoare fiind asigurată de ansambluri folclorice.

„Ziua Vinului” va continua cu un concert al surorilor Osoianu, care vor urca pe scenă la ora 14:00. Atmosfera va fi apoi încinsă de muzicienii ansamblului folcloric „Plăieşii”, iar de la ora 18:00 își va face apariția formația „Cuibul”. Concertul pentru “Ziua Vinului” este dedicat iubitorilor tuturor genurilor muzicale.

Astfel, aproape de ora 19:00, mult îndrăgitul Ion Suruceanu va interpreta melodiile arhicunoscute și preferate ale orheienilor.
Iar cei care iubesc rockul se vor delecta cu muzica renumitei trupe Alternosfera.
După ora 20:00, Sărbătoarea Națională a Vinului va continua pe ritmul muzicii băieților de la „Zdob și Zdub”. La final, Orheiul va fi iluminat de un grandios show cu focuri de artificii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine