Învață de la experții media de la Iași cum să devii un jurnalist bun. Participă la o școală de vară

afis-iasi
Foto:tinerii.md

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei anunță deschise aplicările pentru o Școală de Jurnalism de weekend, organizată la Iași, în perioada 16-18 septembrie 2016. Vor fi selectați 50 de participanți, elevi și studenți pasionați de științe ale comunicării și jurnalism.

Școala va presupune trei zile de traininguri și aplicații practice, dar și shopping și turism. Temele majore ale cursului vor fi: promovarea unui ONG; jurnalism online; jurnalism de Televiziune și Radio; întreținere site-uri, blog-uri, social media; conținut media; monitorizare de trafic; fotografie, video + o zi de practică în domeniul ales și o vizită la un studio TV din Iași! Instructorii Şcolii de la Iași sunt jurnalişti sau experţi media notorii din România, printre care și Moise Guran.

Școala se adresează elevilor și studenților care vor să urmeze o carieră în domeniul comunicării, iar în anii de studii intenționează să își dezvolte abilitățile în mediul asociativ. Astfel, Școala de Jurnalism de la Iași își propune să pregătească 50 de voluntari care să promoveze acțiunile și imaginea ONG-urilor de tineri din Republica Moldova, din interiorul acestora.

„Prin intermediul acestei inițiative, vrem să contribuim la soluționarea uneia dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă ONG-urile din Chișinău – lipsa promovării. Foarte multă lume crede că tinerii nu fac nimic în Republica Moldova sau că aici nu există voluntariat. Dar nu este așa. Pur și simplu acțiunilor civice presa nu le acordă aceeași atenție precum celor politice și trebuie să facem eforturi considerabile pentru ca oamenii să afle despre ceea ce facem noi, ong-iștii. Vom corecta parțial situația după această Școală. De aceea, îndemn cât mai mulți tineri pasionați de domeniul comunicării să se înscrie la noi pe site”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Înscrierile se fac până luni, 12 septembrie 2016. Până atunci, completează formularul de aplicare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine